3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

'Kırkpınar' Avrupa'da yarışacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Avrupalı Seçkin Destinasyonlar başlığı altında Türkiye genelinde başlattığı 'Yaşayan Hazineler Destinasyonu' 2008 yılı ulusal teklif çağrısını Edirne Belediyesi kazandı. Çağrıya, 'Kırkpınar' projesi ile katılan Edirne Belediyesi, Avrupa çapında yapılacak yarışmada Türkiye'yi temsil etmeye hak kazandı. 

Avrupa'nın en seçkin destinasyonlarını ortaya çıkarmak için Avrupa ülkelerinde Kültür ve Turizm Bakanlıkları tarafından başlatılan 'Yaşayan Hazineler Destinasyonu' Türkiye teklif çağrısı belli oldu. Ülke genelinde yapılan yarışmaya 'Kırkpınar' projesi ile başvuran Edirne Belediyesi, yarışmayı kazanarak büyük bir başarıya imza attı.

1 MİLYON EURO EDİRNE'YE GELEBİLİR 

Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken konuyla ilgili yaptığı açıklamada, bu başarının Edirne için çok büyük avantajları olacağını söyledi. Türkiye genelindeki yarışmada birinci olmalarıyla birlikte Edirne turizminin patlama yapacağını söyleyen Döleneken sıradaki hedeflerinin, Avrupa çapında yapılacak olan yarışmada ilk 10'a girmek olduğunu belirtti. Yarışmaya katılacak olmanın bile Edirne ve Türkiye için çok büyük bir avantaj olduğunu nitelendiren Döleneken, "Kültür ve Turizm Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) programları çerçevesinde bir yarışma açmıştı. Biz de Edirne Belediyesi olarak bu yarışmaya katıldık. Bu yarışma Avrupa'nın en seçkin diye tanımlanan, geleneksel kültürel etkinliklere teşvik etmek için yapıldı. Biz yarışmaya 'Kırkpınar' projesi ile başvurduk. Bakan onayladı ve Türkiye birincisi olduk. Bunun birçok yararı var. Örneğin, Kültür Bakanlığı'nın bütün yayın ve tanıtımlarında Kırkpınar öğesi kullanılacak. Ayrıca bu konuda tanıtım için belli bir maddi destek de gelecek. Daha önemlisi Avrupa Birliği'nin Avrupa çapında düzenlediği 'Seçkin Destinasyonlar' yarışmasına Türkiye adına katılacağız. Burada da ilk 10'a girersek tanıtım anlamında çok büyük bir destek alacağız. Bu sayede kentimize çok büyük turist akını olacak. Bir o kadar önemli olan konu da, ilk 10'a giren projelere 1 milyon Euro maddi destek gelecek" diye konuştu. 

Avrupa Komisyonu, yarışmayı kazanan destinasyonlara ödüllerini, 18-19 Eylül tarihleri arasında Fransa'da yapılacak Avrupa Turizm Forumu'nda verecek. Kazanan destinasyonlar Avrupalı Seçkin Destinasyonları listesinde yer alacak ve Avrupalı turistleri bu destinasyonlara yönlendirmek için gereken tanıtım aktiviteleri yapılacak. Yetkililer, yarışma için 30'u aşkın ilde başvuru aldıklarını belirtirken, bunlar arasında Çorum (Hitit Festivali), Eskişehir-Sivrihisar (Nasrettin Hoca Doğum Şenlikleri), Edirne (Kırkpınar Şenlikleri), Amasya (Ferhat ile Şirin), Bayburt (Dede Korkut şenlikleri), Bursa (Erguvan Bayramı), Muğla (Milas Halı ve Dostluk Festivali) ve Şanlıurfa'nın (Dünya Sabır Haftası) bulunduğunu ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2008 Cumartesi 13:27:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?