1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kırkpınar fotoğraf yarışması sonuçlandı

Edirne Belediyesi tarafından düzenlenen ’’6. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’’ sonuçlandı. Edirne Belediyesi Kültür ve Sanat Danışmanı Serdar İyiiz, Belediye’de düzenlediği basın toplantısında, yarışmada 219’u renkli olmak üzere 257 fotoğrafın değerlendirildiğini belirtti.

Jüri olarak fotoğrafları değerlendirirken çok zorlandıklarını ifade eden İyiiz, şunları kaydetti:

’’Yarışmaya katılanların Kırkpınar’a önem verdiklerini ve fotoğrafları farklı şekilde yakaladıklarını gördük. Satın alınan fotoğraf sayısını bu yıl 30’a çıkardık. Amacımız, yarışmacıları teşvik etmektir. Satın almaya ayrılan fotoğraflardan bir grup fotoğrafın, konu ve tarz olarak birbirini tamamlayan eserler olduğunu tespit ettik. Geriye dönüp tekrar yeni bir değerlendirme başlatınca, bu fotoğrafların aynı kişiler tarafından çekildiği belirlendi. Jüri bu eserleri seri olarak değerlendirmeye karar verdi ve bu eserlerin seri çalışma olarak öne çıkması sonucu tek başına başarı ödülüne layık görülerek sergilenmesi kararlaştırıldı.’’

İyiiz, bu yılki yarışmaya İngiltere’den de bir yarışmacı katıldığını belirterek, ’’Onun eserlerini de değerlendirdik. Bu sene yabancının Kırkpınar’a bakışını değerlendirerek, Kırkpınar’da eserlerini sergileyeceğiz. Seneye bu yarışmayı uluslararası boyutta yapmayı düşünüyoruz’’ dedi.

6. Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nda, bin YTL’lik para ödüllü ’’Başarı Ödülü’’nü Adnan Sokol (İstanbul), Engin Kaban (İstanbul) ve Ümit Varlı kazandı.

750 YTL para ödüllü ’’Belediye Özel Ödülü’’ Osman Önder’e (Bursa) verildi. Satın alma kategorisinde 30 kişiye, teşvik amaçlı 75’er YTL verilecek.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 18:15:38
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 16:49:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?