2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Kırkpınar Fotoğraf Yarışması

Edirne Belediye Başkanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen ve büyük ilgi gören Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın bu yıl 10.su düzenlenecek.

Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TSFS) desteği ile düzenlenen yarışmaya katılacakların eserlerini 15 Haziran 2009 Pazartesi gününe kadar Edirne Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü adresine elden veya kargo yoluyla teslim edilebileceği bildirildi.

Bu yıl 10.Ulusal Kırkıpar Fotoğraf Yarışması, Edirne Belediyesi tarafından üç ana konu altında yapılmasına karar verildi. Buna göre; Edirne Sarayiçi Güreş Sahasındaki (Kırkpınar Ermeydanı) Saha İçi Güreş Etkinlikleri, Geleneksel Kırkpınar Kültürünü yansıtan (Kırkpınar Festivali) Saha dışı Etkinlikleri, Edirne Belediyesi’nin etkinlikleri ve Edirne Belediyesi’nin düşünerek ve üreterek Edirne’ye ve Edirne yaşamına katkıları konularını içeren fotoğraflar yarışmanın konusu olacaktır.
İLGİ BÜYÜK
Geleneksel olarak düzenlenen Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’na ilginin her geçen yıl artarak devam ettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, “Edirne Belediye Başkanlığı, tarihi Kırkpınar Güreşleri’nin ve Edirne’nin ulusal düzeyde tanınmasını sağlamak, fiziki yapısını, doğal ve tarihi zenginliklerini, Edirne Belediyesi’nin düşünerek, üreterek Edirne’ye ve Edirne yaşamına katkılarını fotoğrafçı gözüyle yansıtmak, belgelemek ve aynı zamanda da fotoğraf sanatının gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır.

10 yıldan bu yana düzenlediğimiz fotoğraf yarışmamıza Edirne’den ve Türkiye genelinden birçok fotoğraf sanatçısı yoğun ilgi göstermektedir. Amatör ve profesyonel anlamda fotoğraf sanatçılarının Kırkpınar’a olan ilgisi bizleri oldukça memnun etmektedir”dedi.

Edirne Belediyesi Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken, Fotoğraf Sanatçıları İlyas Göçmen, Yusuf Darıyerli, Adnan Sokol ve Bülent Öniz tarafından oluşan seçici kurul 17 Haziran 2009 Çarşamba günü toplanacak ve değerlendirme yapacaktır. Sonuçlar ise aynı gün yapılacak basın toplantısı ile açıklanacak ve Edirne Belediyesi’nin www.edirne.bel.tr adlı web sitesinde de yayınlanacaktır

ÖDÜLLER BELİRLENDİ

10.Ulusal Kırkpınar Fotoğraf Yarışması’nın ödülleri ise Saha İçi Eşdeğer Başarı Ödülü 2 Adet 600,-TL, Saha dışı Eşdeğer Başarı Ödülü 2 Adet 600.-TL, Edirne Belediyesi’nin Edirne Yaşamına Katkıları Eşdeğer Başarı Ödülü 2 Adet 600.-TL, Belediye Özel Ödüllü 800.-TL, Satınalma(Her Dal İçin10’ar Adet).-75TL’den oluşmaktadır.

Edirne Belediyesi ilgilileri şartnamenin ve başvuru formunun belediyenin ilgili biriminden temin edilebileceğini bildirdiler.
 

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2009 Cumartesi 12:34:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?