1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kırkpınar hazırlıkları bitmek üzere

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 20-26 Haziran 2005 tarihinde yapılacak 643. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıkların sürdüğünü belirterek, "16 Haziran Perşembe gününe kadar, güreşlerin yapılacağı Sarayiçi Er Meydanı’ndaki çalışma ve düzenlemeler tamamlanacak" dedi.

Sedefçi, yağlı güreşlerin televizyondan naklen yayınlanması konusunda, en iyi rakamı verecek kanalla anlaşma yapılacağını söyledi. Henüz hangi TV kanalı olduğunun belirlenmediğini bildiren Sedefçi, etkinlik kapsamında sahne alacak sanatçılar için de ihale yapıldığını ve bu doğrultuda konser verecek sanatçının seçileceğini belirtti.

12 Haziran Pazar gününden itibaren D-100 karayolunda asfaltlama çalışmasının tamamlanacağını ifade den Sedefçi, şöyle devam etti:

"20-26 Haziran 2005 tarihinde yapılacak 643. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklar sürüyor. 16 Haziran Perşembe gününe kadar, güreşlerin yapılacağı Sarayiçi Er Meydanı’ndaki çalışma ve düzenlemeler tamamlanacak. Kırkpınar’a en iyi şekilde hazırlanıyoruz. Sahanın, boya-badana işlerinde son rötuş yapılıyor. Yarından itibaren Kırkpınar etkinliklerinin kültür ve sanatsal faaliyeti içeren programı belirlenecek."

KUZU ÇEVİRME SATIŞI BAŞLADI

Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile özdeşleşen "kuzu çevirme" satışının, Sarayiçi Er Meydanı yanında ayrılan alanda başladığını bildiren Sedefçi, bu yıl belediye Encümeni’nde alınan karar gereği satışlara erken başlandığını bildirdi.

Kuzu çevirmenin kilogramının 30 YTL’den satışa sunulduğunu belirten Sedefçi, "Esnafın daha çok satış yaparak kazanç elde etmesi için, çevirmecilere, etkinliklerin bitiş tarihi olan 26 Haziran 2005 tarihinden itibaren 15 gün daha süre tanıdık" dedi.



Kenthaber
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2005 Çarşamba 17:50:54
Güncelleme :10 Haziran 2005 Cuma 16:50:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?