3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kırkpınar özüne dönecek

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığa katılan 64 pehlivanın 2010 yılından itibaren 32'ye indirileceğini söyledi.

Tarihi 'Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ni daha heyecanlı hale getirebilmek adına toplanan Kırkpınar organizasyon heyeti radikal kararlara imza attı. Son yıllarda kaybolmaya yüz tutan güreş oyunlarının Sarayiçi er meydanında göremeyen güreş severler, alınan radikal kararlarla doya doya güreş seyredecek. Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Vali Yardımcısı Abdullah Aslaner, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ve Yağlı Güreş Federasyon Başkanı Osman Aşkın Bak geçmiş yıllarda özlenen güreş oyunlarının yeniden hayat bulması için Edirne Belediyesi meclis toplantı salonunda bir araya geldi.

Yağlı güreşe olan ilginin azalmasının en büyük sebebinin güreş oyunlarının yok olmasına bağlayan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Sarayiçi er meydanında güreş yapabileceğini söyledi. Güreşin olimpiyatları olarak kabul edilen tarihi Kırkpınar güreşlerine her önüne gelen pehlivanının katılamayacağını da vurgulayan Seyfettin Selim, başarılı olmayan pehlivanının Kırkpınar'da yerinin olmadığını düşünüyor. Bir puan almak için tek bir oyun yapmadan 40 dakika boyunca itişmenin güreş severe zevk vermediğini dile getiren Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, alınan kararlar ile başpehlivanlığa katılan 64 pehlivanın 2010 yılı Kırkpınar'larında 32'ye indirileceğini söyledi.

Hayatında hiç güreş kazanmamış bir pehlivanın başpehlivanlıkta güreşmesini doğru bulmayan Sedefçi, alınan kararların gelecek yıllar için bir milat niteliğinde olduğunu düşünüyor. Alınan kararların bu yıldan çok gelecek yıllara etki edecek kararlar niteliğinde olduğunu dile getiren Başkan Sedefçi, pasif güreşen pehlivanlara hakemlerin kırmızı kart gösterebilmesi gerektiğini söyledi.

Yağlı Güreş Federasyon Başkanı Osman Aşkın Bak ise Kırkpınar'ın dünya standartlarına taşınabilmesi için marka değerinin her geçen gün biraz daha yükseltilmesi gerektiğini söyledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Haziran 2009 Çarşamba 16:46:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?