4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kırkpınar şenliklerine buruk açılış

KIRKPINAR ŞENLİKLERİNE BURUK AÇILIŞ

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası, Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen törenle başladı.

Hakkari Şemdinli'deki terör saldırıları nedeniyle buruk kutlanan açılış töreninde, halk oyunları ve dans gösterilerine yer verilmedi. Atatürk Anıtı'ndaki çelenk töreninin ardından Saraçlar Caddesi'nde düzenlenen açılış programında konuşan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Türkiye iki gündür terör örgütünün katlettiği 11 genç yiğidin yasını tutuyor. Edirne de terör saldırılarından nasibini fazlasıyla aldı. Edirne'den Kars'a Sinop'tan Hatay'a kadar bizim olan bu ülke sonsuza kadar bizim kalacaktır" dedi.

Dünyanın en eski spor organizasyonların biri olarak kabul edilen 'Avrupa Seçkin Destinasyonlar Ödülü' sahibi Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası törenle başladı. Edirne Belediyesi önünden yürüyüşe başlayan kortej, Atatürk Anıtı'na gelerek çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Saraçlar Caddesi'nde devam eden tören boyunca, terör saldırılarında şehit olan askerlerimize saygı gayesiyle halk oyunları ve dans gösterilerine yer verilmedi. Tören boyunca Edirne

Belediye Bandosu tarafından sadece Kahramanlık Marşı ve Kırkpınar Marşı seslendirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, terör saldırıları nedeniyle etkinliklerin buruk başladığını söyledi. Saldırılarda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediğini ifade eden Selim, "Tarih boyunca çok şehit verdik ama boyun eğmedik, eğmeyeceğiz. 649. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ve Kültür Etkinlikleri Haftası'nın hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ise Türkiye'nin iki gündür terör örgütünün katlettiği 11 genç yiğidin yasını tuttuğunu belirtti. Edirne'nin de terör saldırılarından nasibini fazlasıyla aldığını dile getiren Sedefçi, "Edirne'den Kars'a Sinop'tan Hatay'a kadar bizim olan bu ülke sonsuza kadar bizim olarak kalacaktır. Bu ülkeyi bölmeye kimsenin gücü yetmeyecek. Atatürk'üm rahat uyu. Cumhuriyet'in açtığı aydınlık yolda hep beraber yürüyerek bu ülkenin bağımsızlığını koruyacağız" diye konuştu.

Edirne Valisi Gökhan Sözer de Edirne'nin Türkiye'nin Avrupa'ya bakan yüzü olduğunu vurguladı. Geçmişten günümüze kadar birçok medeniyete, birçok üzücü olaya ev sahipliği yapmış olan Edirne'nin günümüzde dostluğun, barışın, kardeşliğin simgesi olduğunu söyleyen Sözer, "Böyle bir kentte 649 yıldır mertler, yiğitler, Türk varlığının ve kudretinin sembolü olan güreşleri yaparlar. Onların amacı yiğitlik ve mertliktir. Bu yiğitlik ve mertlik bize atalarımızdan miras kalmıştır. Bugün Keşan ve Uzunköprü'de

toprağa verdiğimiz aziz şehitlerimiz de bu yiğitlerin soyundandır. Onun için gözlerini kırpmamışlar ve kendilerini bu vatan için seve seve feda etmişlerdir. Bölücüler emellerine hiçbir zaman ulaşamayacaklardır. Çünkü biz köklüyüz, bundan sonra da var olacak Türk varlığının devamını sağlayanlarız" dedi.

KIRKPINAR ŞENLİKLERİNE BURUK AÇILIŞ
KIRKPINAR ŞENLİKLERİNE BURUK AÇILIŞ
KIRKPINAR ŞENLİKLERİNE BURUK AÇILIŞ
İHA
Yayın Tarihi : 21 Haziran 2010 Pazartesi 21:41:02
Güncelleme :21 Haziran 2010 Pazartesi 21:58:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?