3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kırkpınar Yağlı Güreşleri başladı

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri dualarla başladı. Güreşler ise Selimiye Camii'nde okutulan mevlitten sonra Sarayiçi'ndeki Er Meydanı'nda başlayacak. 

Güreşlerin başlaması dolayısıyla Edirne'ye gelen 647. Tarihi Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl, Edirne Valisi Mustafa Büyük ve Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken tarafından davul zurna eşliğinde belediye binası girişinde karşılandı. Döleneken, Cadıl'a ''altın kemer'' takarak bir buket çiçek hediye etti. 

Daha sonra Vali Büyük ve Döleneken ve Ağa Cadıl'ında yer aldığı kortej, belediye bandosu ve Kırkpınar Başpehlivanı Recep Kara'nın taşıdığı Türk Bayrağı eşliğinde Atatürk Anıtı'na yürüdü. Büyük, Döleneken ve Cadıl tarafından anıta, ''647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'' yazılı çelenk bırakıldı ve ardından saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı ve Kırkpınar Marşı okundu. 

Tören korteji daha sonra Adalı Halil ve Kara Emin'in mezarının bulunduğu Pehlivanlar Mezarlığı'na geldi. Burada mezarlara çelenk sunulmasından sonra Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu tarafından yapılan duayla tören sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 14:14:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?