3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kırkpınar Yağlı Güreşleri sürüyor

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin Ağası Mehmet Cadıl, üç yıl daha ağalık yapıp efsane ağalar arasına girmek istediğini ifade ederek "Efsane ağaların aşağında kalmayarak Kırkpınar'a faydalı olacağım" dedi. 

Edirne'de bu yıl 647.'si düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri, Er Meydanı'nda yapılan müsabakalar ile devam ediyor. Bu yılki Kırkıpınar güreşlerinin çok daha farklı olacağını ifade eden Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl yeni kurallar ile birlikte güreşlerin çok daha zevkli bir hale geleceğini söyledi. Güreş Federasyonu ile birlikte bu sene daha iyi bir işbirliği yaptıklarını belirten ağa Cadıl, "Bu sene 52 tane başpehlivan var. Bu güreşçilerimiz kıran kırana güreşmek zorunda çünkü sonunda kura var. Güreşçilerimizin mücadelesi onları izlemeye gelen seyircilerimizi de memnun edecektir. Her yıl başpehlivan sayımız artıyor. Buda bizi sevindiriyor" dedi. 

Bu yıl yeniden ağalık için adaylığına koyacağını da belirten Cadıl üç yıl süre ile ağalığı kimseye kaptırmak istemediğini söyledi. Kırkpınar Ağası Cadıl, "Mükün olursa üç yıl daha ağalık yapmak istiyorum. Bunun için buraya geldim. Kırkpınar'ın eski ve efsaneleşen isimleri Alper Yazoğlu, Hüseyin Şahin gibi ağaların altında kalmayacağım. Onlar kadar çalışıp Kırkpınar'a faydalı olmak istiyorum. Bu yıl Er Meydanı'nda çok iddialı başpehlivanlarımız var. Kırkpınar'ın favorisi Recep Kara gibi görünüyor. Ama çok enteresan sonuçlarda çıkabilir" diye konuştu. 

Bu arada, kapalı alanlara getirilen sigara yasağı anons yapılarak Er Meydanı'nda seyircilere duyuruldu. Sigara içenler hakkında işlem yapılacağı belirtilen uyarı anonsunda 62 YTL idari para cezası da kesileceği bildirildi. Kırkpınar Er Meydanı'ndaki sigara yasağına çok sıcak baktığını kaydeden Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl bu kadar kalabalık bir alanda sigara içilmemesi gerektiğini söyledi. Ağa Cadıl, "Böylesine büyük bir organizasyonda sigara yasağını bende destekliyorum. Sporun olduğu bir yerde sigara içilmesi bence de doğru değildir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2008 Cumartesi 14:54:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?