3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kırkpınar'a Avrupa'dan ödül

Türkiye'nin ilk kez katıldığı Avrupalı Seçkin Destinasyonlar (EDEN) pilot projesinde, "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri" projesi ile Türkiye birincisi olan Edirne Belediyesi ödülünü Fransa'nın Bordeaux kentinde düzenlenen törende teslim aldı. 

Avrupa Komisyonu'nun alt birimi olan İşletme ve Sanayi Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Turizm ve Somut Olmayan Yerel Miras" konu başlığında "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri" ile ülkemizi temsil eden Edirne adına ödülü Belediye Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken Avrupa Komisyonu Başkan Vekili Günter Verheugen'in elinden aldı. 

17-19 Eylül 2008 tarihleri arasında Avrupa Turizm Forumu etkinlikleri çerçevesinde projede yer alan 20 ülkenin temsilcilerinin katıldığı etkinlik çerçevesinde yapılan törende Belediyi Meclis Üyesi Namık Kemal Döleneken Avrupa Komisyonu Başkan Vekili Günter Verheugen'i Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerine davet ettiğini ve kendisini Edirne'de ağırlamaktan mutluluk duyacaklarını ifade etti. 

Fransa'nın Bordeaux kentinde düzenlenen törende Başpehlivanlar Recep Kara, Osman Aynur ile Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim ile de tanışarak sohbet eden Verheugen Kırkpınar güreşlerine gelmek istediğini belirtti. AB komisyonunda girişimcilik ve sanayi konularından da sorumlu olan Günter Verheugen başpehlivanlarına hayranlığını belirterek hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından çağrısı yapılan projeye Edirne Belediyesi AB ve Uluslararası İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan en önemli kültürel miraslarımızdan biri olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri ile başvurmuş, yapılan 49 başvuru arasında birinci olarak Avrupa'da yapılan törende ödül almaya hak kazanmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Eylül 2008 Cuma 22:05:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?