1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kırkpınar'a sponsor aranıyor

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinliklerinin organizasyonu için belediyeyi maddi açıdan rahatlatacak sponsor aradıklarını söyledi.

644. Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz, başkan Sedefçi’yi makamında ziyaret ederek, Kırkpınar etkinlikleri konusunda bir süre görüştü. Sedefçi, ziyarette, Kırkpınar’ı en iyi şekilde yaşatmak için çalışmaları sürdürdüklerini belirterek, Sarayiçi Er Meydanı’nda tribünlerin yenilenmesi ve aydınlatmanın gerçekleşmesi halinde güreşlerin gece yapılmasının planlandığını kaydetti. İlgili bakanlıkla yapılan görüşmelerde gerekli ödeneklerin sağlanacağı yolunda bilgi edindiklerini anlatan Sedefçi, şunları kaydetti:

’’Kırkpınar geleneğine aykırı olmadığı sürece gece güreşinin yapılmasının, güreşçi ve güreşi izlemeye gelenler açısından daha rahat olacağını düşünüyoruz. Gündüz sıcakta güreş izlerken perişan olan vatandaş, akşam serinliğinde daha rahat bir ortam bulacaktır. Bunun teknik açıdan da bir sorun yaratmayacağını öğrendik. Kırkpınar’da çevirmecilik yapan kişilere de 2 hafta süreyle ruhsat vereceğiz.’

Sedefçi, Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri etkinliklerinin organizasyonu için belediyeyi maddi açıdan rahatlatacak sponsor aradıklarını söyledi. Bundan amaçlarının, belediyeden en az para harcaması yaparak Kırkpınar organazisyonunu sağlamak olduğunu bildiren Sedefçi, tekliflere açık olduklarını belirtti.

Kırkpınar yağlı güreşlerini, Türkiye dışında uluslararası alanda tanıtmayı planladıklarını bildiren Sedefçi, ’’Japon büyükelçiliğiyle yaptığımız görüşmede Kırkpınar’a sumo güreşçilerini davet ettik. Gelmeleri halinde sumocuların gösterileriyle Kırkpınar renklenecektir’’ dedi.

644. Kırkpınar Ağası Tüysüz de Kırkpınar organizasyonunu en iyi şekilde gerçekleştirmek için Belediye Başkanı Sedefçi ile görüş alışverişinde bulunma amacıyla geldiğini söyledi.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2005 Perşembe 12:07:00
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 13:28:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?