2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Kırkpınar'da 650. yıl hazırlığı

KIRKPINAR'DA 650. YIL HAZIRLIĞI

2011 yılında 650'ncisi yapılacak olan tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için Edirne Belediyesi şimdiden kolları sıvadı. Avrupa'dan 'Seçkin Destinasyon' ödülü alan Kırkpınar'ı 650'nci yılında tüm dünyaya duyurmayı hedefleyen Edirne Belediyesi, Kırkpınar'ın profesyonelce organize edilmesi için ihale açacak.

Son yıllarda özellikle konser konusunda yüklenici firmayla anlaşmazlığa düşen ve son olarak da geçen yılki Kırkpınar organizasyonu sonrası organizatör firmayla mahkemelik olan Edirne Belediyesi bu yıl işi sıkı tutuyor. Tarihi Kırkpınar'ın adına yakışır bir şekilde düzenlenmesi için kolları sıvayan belediye, birçok özel maddenin yer aldığı 'Kırkpınar organizasyonu şartnamesini hazırladı. Önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacak olan organizasyon işinin 5 yıllığına yapılması, Belediye Meclisi'nde kabul edildi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 3 yıllığına yapılan organizasyon ihalesinin sona erdiğini ve yeni bir ihale açacaklarını belirtti. Geçen yıl yüklenici firmayla bir takım sorunlar yaşadıklarını ve mahkemelerinin devam ettiğini belirten Sedefçi, "Organize işinin belediyeye fazla yük olmaması için bu işi profesyonelce yaptırmanın yolunu arıyoruz" dedi.

650'nci Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin organize edileceği 2011 yılına ayrı bir önem verdiklerini belirten Sedefçi, "650'nci yılın çok görkemli geçmesini istiyoruz ve ciddi bir çalışma içindeyiz. Niyetimizi FİLA ve Sumo Federasyonu Başkanlarına da Kırkpınar'ı izletmek. Ayrıca 650'nci Kırkpınar'da çok önemli kişileri ağırlamak istiyoruz. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın yanı sıra önemli kentlerin Belediye Başkanları, sponsor firmaların genel müdürleri, büyükelçileri ve parti genel başkanlarını da Edirne'ye

davet edeceğiz. Konuyla ilgili olarak da Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'ın da destek vereceğini düşünüyorum" dedi.

2009'un son Belediye Meclisi toplantısını yapan Meclis Üyeleri, 4'ü gündem dışı toplam 8 maddeyi görüşüp karara bağladı.

KIRKPINAR'DA 650. YIL HAZIRLIĞI
İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2009 Perşembe 14:33:02
Güncelleme :3 Aralık 2009 Perşembe 17:43:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?