2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Kırkpınar'da gerginlik!

648. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanlık ikinci turunda karşı karşıya gelen Serhat Gökmen ile Mehmet Yeşilyeşil'in güreşinin ardından gerginlik yaşandı.

Güreşlerde her iki pehlivan, normal sürede yenişemeyince puanlamaya geçildi. Puanlama sonucunda hakem Mehmet Yeşilyeşil'in kazandığını ilan etti. Bunun üzerine Serhat Gökmen ve pehlivan arkadaşları kule hakemlerine itiraz ettiler. Oturma eylemi yapan Gökmen ve arkadaşlarını polis sahadan çıkardı.

Edirne Sarayiçi Er Meydanı'nda yapılan başpehlivanlık ikinci tur güreşleri gergin dakikalara sahne oldu. Serhat Gökmen ile rakibi Mehmet Yeşilyeşil, 30 dakikalık normal sürede birbirlerine üstünlük sağlayamadı. Uzatmalara geçilen güreşte 10 dakika boyunca da eşitlik bozulmayınca hakem kule heyetinin kararıyla puanlama bölümüne geçildi.

Puanlamada Mehmet Yeşilyeşil, Serhat Gökmen'den 1 puan alarak güreşin galibi ilan edildi. Bu anonsun ardından Er Meydanı'nda ve tribünlerde hareketlenme yaşandı. Karara itiraz eden Serhat Gökmen ve pehlivan arkadaşları hakem kule heyetinin önüne gelerek itirazlarını sürdürdü. Güreşin devam etmesini isteyen Serhat Gökmen yenilgiyi kabul etmedi. Uzun süre hakemler ile tartışan Serhat Gökmen ve pehlivan arkadaşları sonucun değişmemesi üzerine Er Meydanı'nda oturma eylemi yaptı.

Bu arada itirazların üzerine kamera kayıtlarını defalarca inceleyen hakem heyeti kararın doğru olduğunu ve Serhat Gökmen'in yenildiğini açıkladı. Uzun süre karara itiraz eden pehlivanlar için Edirne Emniyet Müdürlüğü, Çevik Kuvvet ekipleri önlem aldı. Hakem kule heyetinin önüne adeta set çeken polis memurları pehlivanları sakinleştirerek çayırdan çıkarmak istedi. Tribünlerdeki seyirciler ise oturdukları koltuklara vurarak kararı protesto etti ve hakem heyetini istifaya çağırdı.

Protesto sırasında gerginlik iyice artınca devreye polis ve güvenlik görevlileri girdi. Yaklaşık yarım saat süren gerginliğin ardından çok sayıda pehlivan Er Meydanı'nın ortasında oturma eylemi yaptı ve kule hakemlerini istifaya çağırdı. Gerginlik, polisin güreşçi grubun etrafını sarmasının ardından tamamen yatıştırıldı ve güreşçiler Er Meydanı'ndan çıkartıldı.

Bu arada yapılan güreşlerde 3. tura yükselen başpehlivanlar belli oldu. Kırkpınar'ın favorisi isimlerinden Recep Kara ile Osman Aynur rakiplerini kolaylıkla eledi. Mücadeleler sonucunda 3. tura şu başpehlivanlar yükseldi:

"Recep Kara, Hasan Tuna, Ali Gürbüz, Şaban Yılmaz, Aydın Polatçı, Mehmet Yeşilyeşil, İbrahim Çoraman, Sermest Bulut, Gökhan Arıcı, Ekrem Yavuz, Savaş Yıldırım, Bayram Ertan, Osman Aynur"

 

iha
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2009 Cumartesi 22:21:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?