1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kırkpınar'da tecrübe kazandı

644. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde, Kırkpınar’ın en yaşlı güreşçisi Ahmet Taşçı, Kırkpınar’ın en genç pehlivanı Recep Çakır’ı tuş etti.

Sarayiçi Er Meydanı’nda yapılan 644. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin 2. gününde, 32 başpehlivan 2. turda kura çekerek eşleşti. Yapılan 2. tur güreşlerde başpehlivanlardan 16’sı tur atladı. Bu turda Ahmet Yavuz Mehmet Kavakçı’yı, Gökhan Arıcı Nail Kurt’u, Hasan Tuna Yüksel Kara’yı, Kenan Şimşek Ömer Aslantaş’ı, Mehmet Yılmaz Savaş Yıldırım’ı, Osman Aynur Bekir Seçim’i, Ramazan Nizamettin Akbaş İrfan Şen’i, Recep Çakır Mükerrem Kıyı’yı, Salih Dorum Bayram Ertan’ı, Sermet Bulut Ümit Balta’yı, Şaban Yılmaz Ramazan Yarar’ı, Şükrü Kazan Kadir Ergin’i, Vedat Ergin Enver Erişti’yi ve Ziya Ünlü de Sezgin Yüksel’i yendi.
3. tur da ise eski başpehlivanlardan Ahmet Taşçi Kırkpınar’ın 19 yaşında en genç başpehlivanı Recep Çakır ile karşı karşıya geldi. Güreşin başında hızlı oyunlarla Ahmet Taşçı’yı zorlayan Recep Çakır, tecrübeli rakibine yenilmekten kurtulamadı. Recep Çakır, güreşten sonra Ahmet Taşçı’nın elini öperek tebrik etti.

Yarın devam edecek güreşlerde Ahmet Taşçı, Hasan Tuna, Şaban Yılmaz, Gökhan Arıcı, Ahmet Yavuz, Şükrü Kazan, Ekrem Yavuz, Sermet Bulut başpehlivanlık mücadelesinde çeyrek final için eşleşecekler.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2005 Cumartesi 23:55:49
Güncelleme :28 Haziran 2005 Salı 19:24:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
suat özyılmaz IP: 85.104.88.xxx Tarih : 19.02.2008 10:00:45

ben recep kardesımı ii tanırım umarım ben onun askerlık arkadası cılgın kürt kardesım sana hayyatın boyunca basırlar dılerım askerde oldugu gıbı umarım sıvılde de basarıların dewamını dılerım DUNYA 3 KARDESIM SENINLE AGRI IL JANDARMA OLARAK GURUR DUYARIZ TABIKI 86/4 OLARAKTA YASA RECO