3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kırkpınar'da yarı finalistler belli oldu

647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde yarı finalistler belli oldu.

Recep Kara ve Ekrem Yavuz rakiplerini tuş ederek bir üst tura yükselirken, Osman Aynur puanlamada, Yüksel Kalay ise kura ile yarı finale çıkan başpehlivanlar oldu.
647. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde çeyrek final heyecanı yaşandı. Güreşlerin son gününde çeyrek finale kalan 8 güreşçi kura ile rakiplerini seçti.

Kura çekimine Edirne Valisi Mustafa Büyük, Kırkpınar Ağası Mehmet Cadıl ve Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken katıldı. Güreşçiler rakipleriyle kol bağladıktan sonra peşrev çekerek güreşseverleri selamladı. Başpehlivanların peşrev hareketleri güreşseverlerden büyük alkış topladı.

Çeyrek final güreşleri öncesinde kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Hasan Doğan anısına bir dakikalık saygı duruşu yapıldı. Çeyrek final mücadelelerinde Kenan Şimşek ile eşleşen Recep Kara güreş boyunca atak bir oyun sergiledi.

Güreşin ilk yarım saatlik kısmını yenişemeyerek geçiren başpehlivanlardan Recep Kara, güreşin puanlamaya kalmasına kısa süre kala rakibi Kenan Şimşek'i tuş ederek adını yarı finale yazdırdı. Nefes kesen güreşlerde Ekrem Yavuz rakibi Salih Dorun'u tuş ederek yarı finale çıkma hakkı kazandı. Diğer güreşçiler ise normal sürede yenişemeyince 10 dakikalık puanlama bölümüne geçildi.

Puanlamada turlarında Osman Aynur rakibi Sermest Bulut'u yenerek bir üst tura yükseldi. Puanlamada da yenişemeyen güreşçiler Yüksel Kalay ve Fatih Atlı ise kuraya kaldı. Kurada Yüksel Kalay bir üst tura çıkan başpehlivan oldu. Buna göre Recep Kara, Ekrem Yavuz, Osman Aynur, Yüksel Kalay adını yarı finale yazdıran başpehlivanlar oldu.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 18:17:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?