3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kışlalar eğitim yuvası oldu

AB Yasalarının uygulanmaya başlamasının ardından askerlerin sınırdan daha iç kesimlere çekilmesiyle boşalan kışlalar eğitim yuvası oldu. 

Edirne'nin Sarayiçi mevkiinde bulanan Tunca Kışlası'da askeri birlikler tarafından boşaltıldıktan sonra Trakya Üniversitesi'ne devredildi. 

2 yıldır eğitim ve öğretimin devam ettiği kampüste, kışla görüntüsü silinmeye çalışılıyor. Trakya Üniversitesi Sarayiçi Yerleşkesi ismini alan, eski Tunca Kışlası'nda hala, askeri birliklerin eğitim gördüğü Pentatlon sahası, tankların tamir ve bakımlarının yapıldığı kamede istasyonu, üzerinde numaralar olan koğuşlar ve askerlerin nöbet değişimi sırasında kullandıkları doldur boşalt istasyonu hala duruyor. Kışla içinde bulunan bir binada "Bu bina 1923 yılında hizmete girmiştir" tabelası dikkat çekerken, bazı binlarda ise binalarda sorumlu er ve erbaşların nöbet çizelgeleri göze çarpıyor. Yıllardır askerlerin eğitim gördüğü kışlada artık eğitim gören üniversite öğrencileri eğitim görüyor. 

Kışladan eğitim yuvasına dönüştürülen Trakya Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek yüksek okulu öğrencileri, "İki yıldır eğitim görüyoruz, burası eskiden askeri kışlaymış. Şu anda burada biz eğitim görüyoruz. Burada askeriyeye ait izleri göjrmek hala mümkün, eğitim alanları, yatakhane binaları hala duruyor. Burada eğitimimizi tamamladıktan sonra yan tarafa geçip askerliğimizi yapabilecek durumdayız. Okulumuzdan memnunuz ancak tek problemimiz ulaşım ve ısınma. Şehire uzak bir yerdeyiz, minibüsler dolu geçiyor, bazın sınavları bile kaçırdığımız oluyor" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 12:39:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
olcay IP: 88.236.25.xxx Tarih : 26.11.2008 14:36:08

bence burası tam üniversiteye yakısır bir yer sehırden uzak dogal ortam belkı yenı oldugu için ufak tefek eksıkleri olabilir ama bama gre dört dörtlük bir okul...