5
Mayıs
2024
Pazar
EDİRNE

Köpeğe iğrenç taciz!

EDİRNE’de, iddiaya göre alkollü 60 yaşındaki K.P., bir sokak köpeğine tecavüz girişiminde bulundu. Çevredekilerin haber vermesiyle polis merkezine götürülen K.P., serbest bırakıldı. Köpek ise Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı Kedi, Köpek Evi’nde gözetim altına alındı. Edirne Hayvanları Koruma Derneği (EDHAYKO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kalender, yaşananlardan rahatsız olduklarını belirtti.

İddiaya göre, üniversite öğrencisi 2 arkadaş, 1’nci Murat Mahallesi Haşim İşcan Caddesi’ndeki yeşillik alanda alkollü bir kişinin sokak köpeğine cinsel saldırıda bulunduğunu görünce, durumu polise bildirdi. Gelen polis ekipleri K.P.’yi Kabahatler Kanunu göre polis merkezine götürdü. Ancak savcının talimatıyla K.P., veteriner hekimliği raporunun gelmemesi nedeniyle serbest bırakıldı. Olayın tanığı olan üniversite öğrencisi A.U. ise K.P. hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan bu olayın kendilerni üzdüğünü belirten Edirne Hayvanları Koruma Derneği (EDHAYKO) Yönetim Kurulu Başkanı Nurhan Kalender, geçen 6 Mart akşamı saat 21.00 sıralarında bir sokak köpeğinin tecavüze uğradığını iddia etti. Yasal işlemler yapılıp köpeği zabıta ekiplerinin köpeği Edirne Belediyesi Kedi Köpek Bakım Evi’ne teslim ettiğini belirten Kalender, "İnsan demeye insanlığımız adına utandığımız bu tür sapkın, hastalıklı kişilerle aynı ilde ve yeryüzünde yaşıyor olmaktan rahatsızlık duyuyoruz" dedi.

Hayvanda yapılan incelemede, bir bulguya rastlanmadığını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu ise, "Hayvanda yapılan ilk veteriner muayenesinde bir bulguya rastlanmadı. Anal veya genital bölgesinde herhangi bir yırtık ve travmaya rastlanmadı. Sağlık durumu iyi. Veteriner tarafından muayene raporu tutuldu. Köpek müşahide altına alındı. Soruşturma da sürüyor" dedi.

..
Yayın Tarihi : 9 Mart 2013 Cumartesi 18:09:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?