4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Köpek kurtarma operasyonu

EDİRNE'DE KÖPEK KURTARMA OPERASYONU

Tunca Nehri'nde oluşan bir adacıkta mahsur kalan sokak köpeği, saatler sonra vatandaşlar ve balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Tunca Nehri'nde su seviyesinin azalmasıyla oluşan adacığa yürüyerek geçen ve yiyecek arayan bir sokak köpeği, nehrin su seviyesinin artmasıyla mahsur kaldı. Adacıkta mahsur kalan köpeğin havlamalarını duyan vatandaşlar itfaiyeye haber verdi. İtfaiye ekipleri ise kurtarma botları olmadığı için, kurtarmalarda beraber görev aldıkları Edirne Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Kurtarma Timi'ne haber verdi. İhbarın üzerine olay yerine kurtarma timinden Harun Fidan balıkçı kayığı ile geldi.

Akıntıya direnerek köpeğin mahsur kaldığı adacığa ulaşan Fidan, kayığa binmekte direnen köpeği ikna etmek için büyük uğraş verdi. Köpeği boynuna bağladığı iple kayığa aldıktan sonra kıyıya çıkaran Fidan, kurtarma timi olarak her zaman göreve hazır olduklarını belirtti. Edirne Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Kurtarma Timi Başkanı Ethem Dernekçi, "Şartlar ne olursa olsun her zaman görev başındayız. Köpek de olsa bir can taşıyor. Ama nehir temizliği adı altında nehirlerimizin düştüğü durumu görüyorsunuz. Kayık bile yürümüyor" dedi.

Mahsur kaldığı adacıktan kurtarılan köpek ise bir süre nehir kenarında dolaştıktan sonra oradan ayrıldı.

EDİRNE'DE KÖPEK KURTARMA OPERASYONU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2011 Pazartesi 16:29:05
Güncelleme :18 Nisan 2011 Pazartesi 17:23:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?