3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kosovalı işadamları Edirne'de

KOSOVALI İŞADAMLARI EDİRNE'DE

Kosova'nın Prizren Ticaret Odası heyeti Edirne Belediyesi'ne gelerek Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken'i makamında ziyaret edip, belediyede bulunan Atatürk odasını gezdiler.

5500 üyesi olan Kosova, Prizren Ticaret Odası (ŞZA) Başkanı Afrim Tejeci, Kosovalı iş adamları ile geldiği Edirne'de her zaman büyük ilgi gördüğünü söyledi. Tejeci, "Özellikle 1999 yılında savaş başlamadan önce sizler bizim halkımıza kapılarınızı açtığınız için önceliğimiz Edirne oldu. Bizimle suyunuzu yemeğinizi paylaştınız, bizlere kapılarınızı açtığınız için Kosova halkı adına sizlere sonsuz teşekkür ediyorum. Genç ve hırslı işadamlarımız var. Geçen yıl yeni Cumhuriyetimiz kuruldu. 63 devlet bizi

tanıdı. İnanıyorum ki yakın bir tarihe kadar Birleşmiş Milletlerde de temsil edileceğiz. Kosova da tarım ve hayvancılık çoğunlukta. Amacımız bir nebze de olsa işadamlarımız arasında işbirliği yapmak. İşbirliğimiz inşallah devam eder" dedi.

"Araya sınırlarda girse, AB'de girse bizim birbirimizden kopmamız mümkün değil" diyen Belediye Başkan Yardımcı Namık Kemal Döleneken, "Dostluğumuz ve kardeşliğimiz ilelebet sürecek. Bunu pekiştirecek işlerse, bu tür ziyaretler ile işadamları, siyasiler, sanatçılar ile ikili ilişkileri sürdürmektir. Balkanlardaki bütün milletler ile iyi ikili ilişkilerimiz var. Zaten iyide olmak zorunda. İstesekte istemesekte 600 yıllık bir geçmişimiz var. 600 yılı silmek mümkün değil. İçinde acı tatlı hatıralar var.

Kader bizi bu kadar yıl bir arada tutmuş. Bundan sonra da birlikte olduğumuz sürece sorunlarımızı daha kolay çözeriz. Birbirimizin dilinden anlıyoruz. Aynı dili konuşmadığımız zamanda bile anlaşabiliyoruz" dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Namık Kemal Döleneken ziyaretin anısına Kosova'dan gelen heyete hediye sundu. Heyet daha sonra Edirne Belediye binasında bulunan Atatürk odasını gezdi.

KOSOVALI İŞADAMLARI EDİRNE'DE
KOSOVALI İŞADAMLARI EDİRNE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2009 Perşembe 15:46:03
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 18:07:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?