3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Köy evi alevlere teslim oldu

Edirne'nin Hıdırağa Köyünde çıkan yangında içerisinde tarım aletlerinin bulunduğu garaj, bir ev ve samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi.

Alınan bilgiye göre, Mehmet Karanlık'a ait olduğu belirlenen evde öğlen saatlerinde yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen yangında bir ev garajda bulunan traktör ve samanlığı alevler içerisinde bıraktı. Yangının neden çıktığını bilmediklerini belirten ev sahibi Fatma Karanlık, "Bir anda alevler yükseldi, önce komşular müdahale etti ama söndüremedik. İtfaiyeye haber vermemize rağmen itfaiye geç geldi. Evde ne var ne yok hepsi yandı.

Bugün yeni doğan torunuma mevlit okutacaktık, evde kimse yoktu, torunumun ve
gelinimin tüm eşyaları çeyizleri yandı" dedi. Yangına müdahale sırasında suyun bitmesi üzerine itfaiye ekipleri Edirne merkeze geri dönerek su almak zorunda kaldı. Yangın itfaiyenin uzun uğraşları sonucu kontrol altına alınırken, büyük çapta maddi hasar meydana geldi.

Edirne şehir merkezi Orduevi Kavşağı'nda ise seyir halindeki 22 EV 314 plakalı otomobil elektrik aksamından çıkan yangında kullanılamaz hale geldi. Aracın yandığını fark eden sürücü İsmail Yıldız ve çevredeki vatandaşlar, önce yangın söndürme tüpleri ile alevlere müdahale etti. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yanan aracı tamamen söndürürken araç kullanılamaz hale geldi. Yangın nedeniyle uzun süre trafiğe kapatılan Talatpaşa asfaltı ise aracın söndürülmesinin ardından yeniden trafiğe açıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 17:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?