3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Köylülerin çöplük eylemi sürüyor

Edirne'ye bağlı Eskikadın köyü sakinleri, iki gündür çöy eyleminde. Köylerinin yanına şehir çöplüğü yapılmasına karşı çıkarak dün Kapıkule yolunu trafiğe kapatan Eskikadın'lılar, bugün ise İl Genel Meclisi önünde eylem yaptı. 

Dün Kapıkule Sınır Kapısı'na ulaşımın sağlandığı D-100 kara yolunu bir süre trafiğe kapatan köylüler, bugün de İl Genel Meclisi Salonu önünde toplandı. Köylüler, bir süre ''Çöplük istemiyoruz, çöplük neyin cezası, ölmek istemiyoruz'' sloganları attı.
Eskikadın Köyü Muhtarı Seyran Dayan, yaptığı basın açıklamasında, köylerinin yakınına kurulması planlanın çöplük alanının yasal olmayacağını savundu. Çöplük kurulması için öngörülen yerin yasal mevzuata uygun olmadığını iddia eden Dayan, ''Burası, konum itibariyle çöplerin taşınması, depolanması açısından yeterli değil. Lütfen bizlere kıymayın, 190 haneli 536 nüfusu ölüme terk etmeyin'' dedi. 

Daha sonra muhtar Dayan, köye çöp alanı kurulmaması için kendisinin ve ihtiyar heyetinin imzaladığı dilekçeyi İl Genel Meclisi'ne verdi. Bir süre slogan atan grup, daha sonra dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2008 Perşembe 14:52:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fcc IP: 88.248.113.xxx Tarih : 23.10.2008 17:30:36

Olmasın tabi