3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kriz kurbanı etkilemedi

Türk Hava Kurumu (T.H.K) Edirne Şubesi'nde bayram süresince merkezde 4 bin 730 adet koyun, 50 adet keçi ve 242 sığır derisi toplandı.

T.H.K Edirne Şubesi Başkanı Mehmet Tan, büyük kentlerde görülen olumsuz manzaraların Edirne'de yaşanmadığını belirterek, toplanan deri oranındaki artışın da krizin kurban kesimini etkilemediğinin göstergesi olduğunu söyledi.

T.H.K. Kurban bayramı süresince deri toplama faaliyetlerini, merkez ilçeye bağlı 37 köy ve merkez ilçede 24 mahallede 32 görevliden oluşan 11 ekiple gerçekleştirdi. Bayram boyunca Edirne merkezde toplanan 4 bin 730 adet koyun, 50 adet keçi ve 242 sığır derisi, ihaleyi alan İstanbul'dan bir deri firmasına teslim edildi.

Kurban Bayramı boyunca 12 araç ve 32 görevlinin katılımıyla deri toplayan T.H.K Edirne Şubesi, sorunsuz bir Kurban Bayramı geçirmenin huzur ve mutluluğunu yaşıyor. Günlük olarak makbuz karşılığı toplanan derileri Edirne Belediyesi Mezbahası'nın yanındaki eski soğuk hava deposunda, ihaleyi alan deri firmasına irsaliye karşılığı teslim eden T.H.K Edirne Şubesi'nin verilerine göre; bu yıl merkezde 4 bin 730 adet koyun, 50 adet keçi ve 242 sığır derisi toplandı. Vatandaş kurbanlıklarını profesyonel ellere teslim edince acemi kasap oranı azalırken, büyük kentlerdeki olumsuz manzaralara da Edirne'de hiç rastlanmadı. Bu yönde hiç bir şikayet ve ihbar almayan T.H.K Edirne Şubesi de deri toplama faaliyetlerinde vatandaşın yakın ilgi ve alakasından memnun kaldı. Kurban Hizmetleri Komisyonu kararı gereği belirlenen toplu kesim yerlerinin tercih edildiği kentte, geçen yıl 4 bin 529 adet Koyun, 56 adet Keçi ve 227 adet de Sığır derisi toplanmıştı. Toplanan derideki artış bu yıl krizin kurban kesimini etkilemediği şeklinde yorumlandı.

Şube Başkanı Mehmet Tan, şubenin 4 günlük bayram boyunca deri toplama faaliyetlerini gerçekleştirdiğini belirtti. Edirne merkezin yanı sıra diğer 8 ilçede de T.H.K Şubeleri tarafından deri toplama faaliyeti yapıldığını belirten Tan, büyük kentlerdeki olumsuz manzaraların Edirne'de yaşanmadığını belirtti. Vatandaşın toplu kesim yerlerini tercih ederek kurbanlıklarını profesyonel ellere teslim ettiğini kaydeden Tan, vatandaşın gösterdiği hassasiyetin de mutluluk verici olduğunu ve bayramın çağdaş kent Edirne'ye yakışır şekilde kutlandığını belirterek, "T.H.K'nın yaptığı çalışmalarda destek veren halkımıza teşekkür ederim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2008 Cumartesi 16:39:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?