2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Küçük Duygu yürekleri burktu

Edirne'de bir çocuk yuvasında kalan küçük Duygu bayramı gözyaşlarıyla geçirdi. Anne babası hayatta olan ama imkansızlıklardan yuvada kalan Duygu, ziyarete gelen valiye sarılıp "Ailemi çok özledim" diyerek ağladı. Duygu'yu valinin eşi ve öğretmenleri sakinleştirmeye çalıştı ama başarılı olamadı.

EDİRNE Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşan Özen, bayramlaşma töreninin ardından Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Huzurevi'ni ve Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret etti. Ziyaretlerde duygusal ve ilginç anlar yaşandı. Vali Büyük elini öperken duygulanan 84 yaşındaki Havva Ergülen gözyaşlarını tutumadı. Çocuk Esirgeme Kurumu'nda bayram harçılklarını alan çocuklar sevinirken, ailesini özleyen 7 yaşındaki Duygu Balcı ağladı. Duygu'yu öğretmenleri sarılarak sakinleştirmeye çalıştı.

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkanı CHP'li Hamdi Sedefçi, 54'üncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşan Özen ve ilde görevli daire müdürleri ile sivil toplum kuruluşları, Öğretmenevi'nde bir araya geldi ve burada birbirleriyle bayramlaştı. Bayramlaşma töreninin ardından ise protokol üyeleri ilk olarak Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Edirne Huzurevi'ni ziyaret etti. Burada Vali Büyük ile diğer porotokol üyeleri, yaşlıların bayramlarını kutladı ve ellerini öptü. Ayrıca Valilik tarafından da yaşlılara kapalı bir paket içinde bayram hediyesi verildi. Bayramlaşma sırasında Vali Büyük, yürüme engelli olan ve tekerlekli sandalyenin üzerinde oturan 75 yaşındaki Remziye Kayacan'ın yanına gitti ve eline öptükten sonra sohbet etti ve “Bir şikayetiniz var mı?” diye sordu.

‘BU YOK MU BU, HİÇ GELMİYOR’

Bunun üzerine Remziye Kayacan, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Tamer Tahmazoğlu'nu eliyle Vali Büyük'e göstererek, “Bu yok mu bu, hiç gelmiyor. Dolaşmıyor. Bu çok yaramaz” diye şikayet etti. Vali Büyük ise şakayla karışık Tahmazoğlu'na bakarak, “Bunun kulağını çekelim. Bu daha çok gelsin. Öyle yağma var mı hemen kaçıyorsunuz” dedi. Ardından da diğer yaşlılarla ilgilendi.

Vali Büyük elini öperken duygulanan Havva Ergülen de gözyaşlarını tutumadı. Vali Büyük, elleriyle Ergülen'in gözyaşlarını silip teselli etmeye çalıştı.

AİLESİNİ ÖZLEYİNCE AĞLADI

Daha sonra protokol üyeleri Edirne Çocuk Esirgeme Kurumu'nu ziyaret etti. Burada Edirne Valiliği 134 çocuğa yaşlarına göre 30, 40 ve 50 lira bayram harçlığı dağıttı. Bayram harçlığını alan bazı çocuklar sevinirken, ailesini özleyen Duygu Balcı'yı verilen 30 liralık bayram harçlığı da mutlu etmedi. Ailesini özlediği için ağlamaya başlayan Duygu Balcı'yı öğretmenleri sarılarak sakinleştirmeye çalıştı. Annesi zihinsel engelli olan, babası ise tek başına bakamayınca diğer 2 kardeşiyle birlikte çocuk yuvasına bıraktığı Duygu, kendi köşesine çekildi.

Daha sonra protokol üyeleri sırasıyla İl Jandarma Komutanlığı, Devlet Hastanesi, Erkek Yetiştirme Yurdu ve polis karakollarına giderek buradakilerle bayramlaştı.

Biz sizin yerinizde olsak en yakın çocuk yuvasına gider oradaki çocukları sevgiyle kucaklardık. Duygu yüz binlerce çocuktan sadece biri...ve onların sevgiye ihtiyacı var...
 

Hürriyet
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2009 Pazar 17:26:11
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 17:43:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?