1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Kurdele bağlayıp kalem kırdılar

1 Nisan’da yürürlüğe girecek olan yeni TCK Yasası’nı protesto eden Edirneli gazeteciler, Trakya Gazeteciler Derneği binasının önünden adliyeye kadar yürüdü.

Gazeteciler, Adliye binası önünde siyah kurdele bağladıkları kalemleri kırdı.

Dernek binası önünde toplanan gazeteci ve sendika temsilcileri Adliye binasına kadar yürüyerek, yeni TCK Yasası’nı protesto etti. Eylemde polis de güvenlik önlemi aldı.

Adliye binası önünde bir açıklama yapan Trakya Gazeteciler Derneği Başkanı Lütfü Karakaş, 1 Nisan’da yürürlüğe girecek olan yeni TCK Yasası ile basın özgürlüğünün alanının daraltıldığını ve sansür niteliği taşıyan kısıtlamaların başlayacağını belirterek, "Basın özgürlüğü, demokrasileri demokrasi kılan bütün özgürlüklerin amiral gemisidir. Anayasalarda tanımlanmış uluslararası evrensel bildirgelerde yer alan bütün özgürlükler, basın özgürlüğüne tutunarak dik durabilirler. Basın özgürlüğü, diğer bütün özgürlüklere hayat veren oksijendir. Yeni TCK’nın 1 Nisan’da yürürlüğe girmesinden sonra şu anda okumakta olduğumuz deklarasyon bile suç sayılabilecektir" dedi.

Adliye önündeki basın açıklamasının ardından gazeteciler, yanlarında getirdikleri siyah kurdele bağlanmış kalemleri kırarak adliye önüne bıraktı. Eylem daha sonra olaysız olarak sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Mart 2005 Cuma 19:23:56
Güncelleme :22 Mart 2005 Salı 17:02:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?