2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Kurtuluş coşkusu

EDİRNE'DE KURTULUŞ COŞKUSU

Edirne'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 87. yıldönümü törenle kutlandı. Tören geçişi sırasında yerel firmaların dağıttığı meyve ve çikolataları almak isteyen vatandaşlar, arkadan gelen araçlara aldırmadan atılan ürünlere kapmak için yarıştı.

Kurtuluş törenleri sabah saat 08.30'da Atatürk Anıtı'na Edirne Valisi Mustafa Büyük, 54.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin anıta çelenk sunmasıyla başladı. Daha sonra Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi makamında tebrikleri kabul etti.

Kurtuluş kutlamaları daha sonra Talatpaşa Cadesi üzerinde devam etti. Kutlamalara Edirne Valisi mustafa Büyük, 54.Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Paşa Özen, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, Edirne Milletvekilleri Necdet Budak, Rasim Çakır ve Bilgin Paçarız, Cemaleddiin Uslu, daire müdürlüre ve çok sayıda vatandaş katıldı. Edirne'nin kurtuluşu nedeniyle 21 pare top atışı ile başlayan törende, öğrenciler sembolik olarak Edirne'nin kurtuluşunu sergiledi ve ardından Türk Bayrağını Edirne Valisi Mustafa Büyük'e teslim etti. Bu sırada atılan renkli sis bombalarının dumanının etrafı kaplaması bando ekibine ve gazetecilere zor anlar yaşattı.

Daha sonra ise resmi geçit töreni yapıldı. Tören alanından avcı kıyafeti giyinen ve omzuna tüfekler asan çocuklar, yaban ördekleri ile protokolün önünden geçtiler. Bindirildiği araç üzerine ön ayaklarını koyarak ayakta duran bir avcı köpeği ise şaşkın şaşkın etrafına bakarak protokolün önünden geçti. Kentteki yerel firmalar ise araçları ile resmi tören geçişine katıldı.

Tören resmi geçitin ardından sona erdi.

EDİRNE'DE KURTULUŞ COŞKUSU
EDİRNE'DE KURTULUŞ COŞKUSU
EDİRNE'DE KURTULUŞ COŞKUSU
İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 13:28:00
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 13:58:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?