3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Kusmak isterken ölümden döndü

Edirne'de, yediği balıktan zehirlendiğini düşünerek kusmak için boğazına çatal sokan genç ölümden döndü. Gencin 15 saat boyunca midesinde duran çatal, ameliyatla alındı. 

Alınan bilgiye göre, 18 yaşındaki Emre Almadık, balık yedikten sonra midesi bulanınca kusmak için uğraştı. Bir türlü kusamayan Almadık, çareyi boğazına çatal sokmakta buldu. Boğazına soktuğu çatalla kusmak için uğraşan Almadık, bir anlık yutkunma ile çatalı boğazına kaçırdı. İkinci kez yutkunan genç, çatalın midesine indiğini hissetti. Hemen hastaneye kaldırılan ve filmleri çekilen Almadık'ın midesinde yan yatmış şekilde 20 santimetre uzunluğunda çatal görüldü. 

15 saat boyunca midesinde çatalla dolaşan genç, gerekli hazırlıkların ardından ameliyata alındı. Çatal, başarılı bir ameliyatla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. İrfan Çoşkun tarafından Emre Almadık'ın midesinden çıkarıldı. Prof.Dr. İrfan Çoşkun, "Hasta geldiği zaman kendisini kusturmaya çalışırken çatal yuttuğunu söyledi. Önce eliyle kendisini kusturmaya çalıştığını, başarılı olamayınca çatalla kendisini kusturmaya çalışmış. Akşam yemeğinde balık ve peynir yedikten sonra mide bulantısı hissetmiş, zehirlendiğini düşünerek bu yola başvurmuş. Çatal sap kısmı ile kusmak için kullanıldığı için öğürme esnasında kolaylıkla midesine inmiş" dedi. Gencin, çatalın sap kısmını kullanmasının büyük bir şans olduğunu belirten Prof.Dr. Coşkun, "Eğer ağız kısmını kullasaydı yemek borusunda hasar olabilirdi. Biz bu çatalı mideden çıkarmak için ameliyat yaptık. Göbek üstünden küçük bir kesi yaparak çatalı çıkardık ve mideyi kapattık. Hastayı 48 saat gözetim altında tuttuktan sonra taburcu ettik. Eğer çatalı girdiği gibi tekrar yemek borusundan çıkarmaya çalışsaydık, çok ciddi yemek borusu yırtılmaları olabilirdi. Bu nedenle 15-20 gün ağızdan gıda alamayacaktı. Amaliyattan sonra hastamızın babası çatalı geri istedi, ne yapacağını sorduğumuzda espiri ile takım bozulmasın diye çatalı geri istiyoruz dedi" ifadelerini kullandı. 

20 santimetrelik çatalı yutan Emre Almadık ise "Geçen gün arkadaşlarla yemeğe gittik. Yemekte balık ve peynir yedik. Bir iki saat sonra mide bulantısı başladı. Zehirlendiğimi düşünerek önce parmağımla kusmak istedim. Başarılı olamayınca çatal kullandım. Kusmayı denerken yutkunduğumda çatal gırtlağıma kaçtı. Çatal ağızdada ıslanınca kaydı gitti. O an heyecan yapmadım, çatal ıslanıp kayganlaşınca bir anda yuttum. Catal midemde yaklaşık 15 saat kadar durdu. Daha sonra ameliyatla çatalı aldırdık" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ekim 2008 Cuma 18:44:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?