4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Kutlu doğum konferansı

TÜRKİYE GAZETESİ'NDEN KONFERANS

Hz. Muhammed'in doğum yıldönümü münasebetiyle Türkiye Gazetesi tarafından konferans düzenlendi. Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu ve Prof. Dr. Ramazan Ayvalı konferansa konuşmacı olarak katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda düzenlenen konferansa Edirne Vali yardımcısı Abdullah Arslaner, AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, Edirne İl Özel İdare Genel Sekreteri Ahmet Çetin, Türkiye Gazetesi Genel Yayın Müdürü Nuh Albayrak ve davetliler katıldı. Konferansta ilk olarak söz alan Müftü Ömer Taşçıoğlu, "Peygamber Efendimiz alemlere rahmet olarak gönderilmiş son peygamberdir. Peygamberimizi anlamak onu bilmek, sadece doğum tarihini, ne zaman peygamberlik geldiğini ve ne zaman vefat ettiğini bilmek değildir. Peygamberimizi anlamak için onun hayatına bakmak lazım. Onun hayatında düşmanları için bile güzel örnekler var" dedi.

Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, Hz. Muhammed'in dünyaya gelişi ve sonrasını ayetler ve hadisler eşliğinde anlattı. Ayvalı, "Bu konferansı kutlu doğum haftasında yapmayı planlıyorduk ancak yoğun programım nedeniyle bugüne kaldı. Dünya tarihinde çok önemli dönüm noktaları vardır. Bunlardan biri de peygamberimizin dünya'ya teşrifleridir. Cenab-ı hak Hz. Adem'i ilk insan olarak dünyaya göndermiş ve ilk peygamberdir. İlk insan vahiyle terbiye edilmiş bir peygamberdir. Dünya tarihinin çok önemli dönüm noktalarından biride bugünkü konferansımızın ana konusu olan iki cihan güneşi Hz. Muhammed'in dünyaya teşrifleridir. Allah-ü Teala kendisi ile kulları arasında elçilik yapacak bütün Peygamberleri seçkin kimselerden seçmiştir. Bu peygamberlere de kitaplar indirilmiştir, bu kitaplar içinde de son Peygamber Muhammed Mustafa'ya inen Kuran-ı Kerim bozulmamıştır. Günümüze gelmeden önce Peygamberimizin peygamberliği gönderilmeden önceki cahiliye dönemine göz atmakta fayda var. Sadece insanlar değil bütün canlılar zalim

insanların vahşet ve zulmünden iyice bunalmışlardır. Zulüm son haddine varmış, ahlaksızlık iftihar vesilesi sayılıyordu. Ama Muhammed kendisine peygamberlik indirilmeden onların bu bozuk hallerinden son derece nefret eder ve uzak dururdu. Hicret'ten 53 sene evvel Fil vakasından 2 ay sonra Rebiyülevvel ayının 12'sinde Pazartesi sabaha karşı Mekke'nin Haşimoğlu mahallesinde doğdu. Hem doğumu hem vefatı Rebiyülevvel ayının 12 günü Pazartesi günüdür" diye konuştu.

Hz. Muhammed'in doğumundan sonra birçok olağanüstü hal olduğunu belirten Ayvalı, "Onun teşrifi ile alem yeniden hayat buldu, karanlıklar dağıldı. Peygamberimizin doğduğu gece pek çok olağanüstü hal meydana gelmiştir. Mesela o gece Kabe-i Muazzeme'deki bütün putlar yüzüstü devrilmiştir. Mecusilerin bin senedir yanan ateşleri aniden söndü. Muhammed A.S doğduğu geceden itibaren şeytan ve ciniler artık hadiselerden haber veremez oldular ve kehanet sona erdi" şeklinde konuştu.

Büyük ilgi gören konferansın ardından Prof. Dr. Ramazan Ayvalı, Hz. Muhammed'in hayatını anlattığı kitabını imzaladı.

TÜRKİYE GAZETESİ'NDEN KONFERANS
TÜRKİYE GAZETESİ'NDEN KONFERANS
İHA
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2010 Pazar 13:02:03
Güncelleme :5 Nisan 2010 Pazartesi 18:37:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?