9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Kuyuda doğal gaz bulundu

Merty Energy Ltd. Mühendislik Operasyonlar Müdürü Tayfun Atalay, Edirne'nin Süloğlu ilçesinde açtıkları “Köyüstü-1” kuyusunda doğal gaz bulduklarını bildirdi.

Atalay, yaptığı açıklamada, daha önce açtıkları “Batı Umur-1” ve “Arpacı-1” kuyularından sonra, Zorlu Petrogazın sondaj kulesiyle ”Köyüstü-1” kuyusunu da açtıklarını söyledi.

İki kuyuda bulunan gazdan sonra aynı bölgenin yakınında Merty Energy Ltd. operatörlüğünde, Petraco Ltd, Avustralyalı Ottaman Ltd. ve Pemi firmasının ortaklığında açtıkları “Köyüstü-1” kuyusunda 150-350 metreye kadar gazlı seviyeler geçilerek, 600 metrede kazının tamamlandığını açıklayan Atalay, şöyle dedi:

“Kuyuda test için gaz alımına başlandı. 350 metrenin altındaki gazın ekonomik olmadığı görüldü. 150-350 metreye kadarki gazın değerlendirilmesi yapılacak. Bu kuyudan elde edilecek sonucu göre, iki doğal gaz kuyusu daha açılacak. Açmayı düşündüğümüz ve 1200-1300 metreye kadar kazılacak olan iki kuyuda, gazın daha fazla alacağını tahmin ediyoruz.”

Geçen yaz aylarında açılan toplam 5 kuyudan elde edilecek gazı ürütmek için tesis yapılacağını ifade eden Atalay, şunları kaydetti:

“Bu bölgeden çıkarılan doğal gazı, dağıtımdan sorumlu olan firmaya vereceğiz. Trakya'nın gaz bakımından zengin olduğunu biliyoruz. Trakya'da çok sondajımız olacak, umutluyuz. Umutlu olmasak bu kadar masrafı yapmazdık. İnşallah çok büyük rezervlere rastlayacağız.”
A.A
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2007 Cuma 11:06:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?