1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Laleler son günlerini yaşıyor

Edirne Belediyesi’nce kent içinde bulunan refüj ve meydanlara Kasım ayında ekilen renk renk laleler, artık son günlerini yaşıyor. Belediye yetkilileri de lalelerle birlikte tüm çiçeklerin korunması için halktan destek istiyor.

Edirne’nin simgelerinden olan, hatta ildeki bir çok tarihi eserde figür olarak kullanılan laleler, mevsim gereği çevreye sadece 20 gün güzelliklerini yansıtıyor.

Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü seralarında bu yıl için yetiştirilen 50 bin adet lalenin ekimi Kasım ayında yapıldı. Nisan ayında çiçek veren ve çevreyi rengarenk bir görünüme bürüyen lalelerin ömrü, havaların durumuna göre 15 ile 20 gün arasında sürüyor.

Halen kentin en işlek caddelerindeki refüj ve meydanlarda boca bulunan, bazı parkları da süsleyen laleler, artık insanlara son güzelliklerini yansıtıyor.

Edirne Belediyesi de önümüzdeki yıl refüj ve meydanlarla birlikte diğer parkları da lalelerle donatmak için şimdiden hazırlığa başlıyor. Park ve Bahçeler Müdürlüğü mühendisleri, bu yıl seralarda 50 bin adet yetiştirilen lalelerin sayısını arttırmak için seralarını da genişletmeyi düşünüyor.

Ancak yetkililer, son zamanlarda ekilen çiçeklerin bir bölümünün bazı kişilerce yerlerinden sökülerek alınmasından ötürü sitemde bulunuyor. Halktan bu konuda duyarlı olmalarını isteyen yetkililer, “Kent için yapılan bu çalışmalarda, çok sayıda çalışanın emeği var. Her çalışma insanlarımız ve kentimiz için. Halkımız bu güzellikleri korusun. Bu türde bir davranış gördüklerinde de gerekli duyarlılığı göstersin” diyorlar.
Kenthaber
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2005 Salı 18:15:17
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 17:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?