6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Lojmanlar kaderine terkedildi!..

Dünyanın ikinci, Avrupa’nın ve Türkiye’nin en büyük kara hudut kapısı olan Kapıkule Sınır Kapısı’ndaki lojmanlar, ilgisizlik ve bakımsızlıktan kullanılamaz hale geldi. Edirne Gümrük Muhafaza Başmüdürlüğü’ne ait Kapıkule Gümrük sahasında 176 adet lojman bulunuyor.

Kapıkule’de Başmüdürlüğe bağlı 275 personelden sadece 13 kişi lojmanlarda kalıyor. Söz konusu lojmanlardan 28 adeti bakım ve onarımı yaptırılarak 13 adeti talep karşılığı personele tahsis edildi. Bakımı yapılan lojmanlardan 15 tanesi ise halen boş bulunuyor.


Kapıkule Sınır Kapısı’nda bulunan lojmanların kapıları sökülmüş, mutfak tezgahları ve dolapları, tuvalet, banyo ve tüm kalorifer tesisatı sökülmüş durumda. Yıllardır boş ve harabe bir halde olan lojmanları kurtarmak için şu ana kadar ciddi bir çalışma yapılmıyor.


Kapıkule Mülki İdare Amiri Vali Yardımcısı Cengizhan Aksoy, gümrük sahası içinde atıl ve kullanılamaz durumda 148 adet lojmanın bulunduğunu ve personelin lojman talebinde bulunmadığını söyledi.

Çürümeye terk edilen atıl durumdaki söz konusu lojmanların ihtiyaç sahibi kamu kurum ve kuruluşlara devrinin sağlanması için Edirne Gümrük ve Muhafaza Başmüdürlüğü’nce Gümrük Müsteşarlığı’na Maliye Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne devredilmesi için 2002 yılında başvuruda bulunulduğunu ifade eden Cengizhan Aksoy, "2002 yılından bu yana yazışmalar yapılmasına rağmen herhangi bir sonuç alınamadı" diye konuştu.

edirne
Yayın Tarihi : 28 Ekim 2004 Perşembe 17:28:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?