3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Lozan Caddesi onarıldı

Edirne Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı, meydana gelen taşkınlarda tahrip olan Karaağaç yolunun 39 günde 126 bin YTL'ye tamamlandığını açıkladı. 

En az 10 kez elden geçen yolun yapımında bu defa değişik yöntemler kullandıklarını ifade eden Yazıcı, 750 ton taş tozu kullanarak 2 dönüm alanın parça parça onarıldığını söyledi. 

Edirne Valisi Nusret Miroğlu'nun da hazır bulunduğu, Karaağaç Yolu üzerindeki Yeşil Sera Kafe'de düzenlenen basın toplantısında, yolla ilgili bilgileri Vali Yardımcısı Abdülkadir Yazıcı verdi. Yolun yapımı için iki kez ihaleye çıktıklarını fakat ikisinde de istedikleri şartları bulamadıkları için ihaleleri iptal ettiklerini söyleyen Yazıcı, yapım işi için Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü tarafından 250 bin YTL keşif projesinin hazırlandığını kaydederek, "Birinci ihale yüksek oldu. Ayrıca Kırkpınar etkinlikleri devam ediyordu. Daha sonra ikinci ihaleyi yaptık. Bu seferde ihalenin bedeli 240 bin YTL olarak belirlendi. Bunun üzerine biz bu yolu Köylere Hizmet Götürme Birliği marifetiyle yapma kararı aldık" diye konuştu. 

Karağaç yolunun toplam 22 dönüm alan olduğunu ifade eden Yazıcı, bu alanın 4 dönümünün yaşanan sel taşkını nedeniyle tamamen tahrip olduğunu belirtti. Bugüne kadar en az 10 kez elden geçirilen yolun yeniden yapılmasında yeni yöntemler kullandıklarını ifade eden Yazıcı, "Karaağaç yolunun özellikle Güney tarafına düşen kaldırımların selden zarar görmesi nedeniyle yol tahrip oldu. Yani tahribatın en önemli sebebi kaldırımların taban tutmaması ve öncelikle kaldırımların selden zarar görmesi. Ardından da yol üzerindeki parke taşlar zarar gördü. Bu nedenle öncelikle 400-450 metrekare olan kaldırımın yapımına başladık. Burası proje dışında bir alandı. Kaldırımları demirli perde beton kullanarak onardık. Ardından 35-40 metreye tekabül eden bozuk yolu tamamen kazıdık. Bu sırada taşkının ardından Köy Hizmetleri tarafından getirilen 40 kamyon malzemeyi de başka bir alana taşıyıp başka bir yolda kullandık. Artan vasıflı malzemeyi de yeni yolun ıslahında kullandık. 22 dönümlük yolun büyük bir kısmını tamamen onardık. Burada harçlı kum kullanmamız önerilmişti. Biz bu yolun altına taş tozu kullanmaya karar verdik. Yaklaşık 750 ton taş tozu kullanarak, 2 dönümlük alanı parça parça onardık. 3.5 dönümlük alana da basit kumlama ve yola tahliye kanalları yaptık. Toplam işi 39 gün içinde bitirdik. Biz bu yolu toplam 126 bin YTL'ye bitirdik. Bizim özel olarak yaptığımız yer yeşil alandan başlayarak köprüye kadar giden alan. Bu yolun yüzde 90'ını onardık. Bunun dışındaki alanı da kumlama yaptık. Bu yol bize biraz daha güven verdi. Bazen aciliyet gerektiren ve kamu yararına olan yerleri hizmet birliği marifetiyle yapabiliyormuşuz. Burayı bitirmiş olduğumuz için mutluyuz" dedi. 

Vali Nusret Miroğlu ise Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin 'Karağaç yolunun geç kaldığı' yönündeki açıklamasında atıfda bulunarak, yolun geç yapıldığı yönünde tenkitlerin haksız olduğunu vurguladı. Vali Miroğlu, "Bu tenkitleri haketmedik. Çünkü burayı yapma işinin vilayetle ilgisi yok. Görevli olmadığımız bir yolu yapmada niye geç kalalım. Vilayetin işi insanlarımıza yardımcı olmak" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2006 Cumartesi 16:12:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?