3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

LPG'li traktör yolda

Edirne'de Mustafa Çınarkök isimli bir çiftçi yakıttan tasarruf etmek için 1952 model traktörüne LPG taktırdı.

Edirne merkeze bağlı Tayakadın köyünde bağ ve bahçecilik işleriyle uğraşan ve aynı zamanda Yeni Sanayi Sitesi'nde tornacılık yapan Mustafa Çınarkök, 1952 model Massey Ferguson marka traktöre LPG taktırarak şaşırtıcı bir olaya imza attı.

Traktörün daha önce gazyağı ve benzinle çalıştığını ifade eden Çınakök, yakıttan tasarruf etmek için böyle bir girişimde bulunduğunu söyledi. Artan mazot ile yükselen traktör fiyatlarına dikkat çeken Çınarkök, "Yeni traktör almaya kalksanız fiyatlar almış başını gidiyor.

Mazot fiyatları da şimdilik pahalı. Bana ait olan traktör de çok eski bir model. Satmaya kalksam alıcı bulamam. Bu yüzden traktörden faydalanmak için böyle bir yola başvurdum. Şimdi yakıttan da tasarruf ediyorum" diye konuştu.

Eski model traktöre LPG takım işleminin gerçekleştirildiği Öz Trakya Otogaz Firması çalışanları ise kendilerine gelen bu talep karşısında şaşırdıklarını belirterek, "İlk kez bir traktöre LPG taktık. Bu traktör 1952 model ve gazyağı ve benzinle çalışıyordu. Bundan sonra mazotla çalışan traktörlere de LPG takmak için çalışmalara başladık" dedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2009 Cumartesi 14:32:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?