6
Mayıs
2024
Pazertesi
EDİRNE

Mahkeme başkanından ilginç uygulama

Edirne’de görülen bir davada hakim, sağlık raporu gelmeyen mağduru duruşma salonunda yürüttü. Devlet Hastanesi’nden beklenen raporun gelmemesi üzerine hakimin kendine göre bir yöntem denemesi, duruşma salonunda ilginç bir görüntüye neden oldu.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, "Adam öldürmeye teşebbüs" suçundan yargılanan Yüzbaşı Hüseyin Bolat, ikinci mahkemesinde tahliye oldu. Mahkemeye sanık Yüzbaşı Hüseyin Bolat’ın yanı sıra olayda yaralanan Cem Yaykın ve Seyfi Güdücü katıldı. Mahkeme Başkanı, sanık Yüzbaşı Hüseyin Bolat’ın tutuklu kaldığı süre ve delilleri karartma ihtimali olmadığı, sanığın devlet memuru ve sabit ikametgah sahibi olması nedeniyle tahliyesine karar verdi. Duruşmada yaşanan bir gelişme, ilginç görüntülere sahne oldu. Mahkeme başkanı, olayda ayağından ve sırtından yaralanan Cem Yaykın’ın rapor ve filmlerinin Devlet Hastanesi’nden gelmemesi üzerine, şahsın ayağından kalıcı bir rahatsızlık olup olmadığını görmek için mahkeme salonunda yürüttü. Hakimin kendine göre denediği yöntem, duruşma salonunda ilginç bir görüntüye neden oldu.

Duruşma sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Cem Yaykın, "Neden yürüdüğümü bilmiyorum. Sadece bana ’yürü’ dedi, ben de normal bir şekilde yürüdüm. Onun sebebini de bilmiyorum. Bu şekilde bir karar verilmemesi gerekirdi. Yine de adalete kalmış bir şey. Eğer onlar o şekilde karar veriyorsa, biz bir şey diyemeyiz. Bu olayı biz yapmış olsaydık, nerelerde olurduk, kaç yıl ceza alırdık bilmiyorum" dedi.

Geçtiğimiz yaz ayında, Edirne Orduevi trafik ışıklarında karşıdan karşıya geçmek isterken Cem Yaykın ve Seyfi Güdücü ile Yüzbaşı arasında yol önceliği nedeniyle tartışma çıkmış, kavganın büyümesi üzerine Yüzbaşı Hüseyin Bolat silahını çekerek Cem Yaykın, Seyfi Güdücü ve kendi oğlu Onur Bolat’ın yaralanmasına neden olmuştu. Olaydan sonra yakalanan Yüzbaşı Bolat çıkarıldığı adli makamlar tarafından serbest bırakılmış, daha sonra da hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılmıştı. Yüzbaşı Hüseyin Bolat daha sonra kendisi gelerek teslim olmuştu.

Edirne-iha
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2004 Perşembe 12:56:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?