1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Mahkumlardan tiyatro gösterisi

Tarım Açık Cezaevi Çok Amaçlı Salonu’nda düzenlenen "Dünyanın Ortasında Bir Kadın" isimli tiyatro oyunu öncesi, 2004 yılı dönemi içinde cezaevinin diğer kurumlarla işbirliği çerçevesinde düzenlenen meslek edindirme kurslarını bitiren hükümlülere belgeleri verildi.

Mantar yetiştiriciliği, mandıracılık ile sıva, boya ve badana olmak üzere 3 kursu bitiren 58 hükümlüye belgelerini, Cezaevi Savcısı Mahmut Kaan Yüksel, Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Kılıç, İş-Kur Müdürü Yusuf Uzun verdi.

Cezaevi Müdürü Nemci Acun, tiyatro öncesi yaptığı konuşmada, sürekli çalışan hükümlülere kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediklerini hatırlatarak, "Her zaman çalışmakla olmuyor. Çalışmanın yanında moralimizin artması için sık sık eğlenceler düzenleyeceğimizi söylemiştik. Bu da bu eğlencelerden biri. Bizler tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin en iyisini yapmanın yanında eğitim faaliyetleri de düzenlemekteyiz. Ayrıca tahliyelerde topluma yeniden kazandırmak amacıyla açılan meslek edindirme kurslarımız da bulunmaktadır. Bunların yanında spor ve kültürel faaliyetlere de yer vermekteyiz. Bu kültürel faaliyetler içinde yer alan tiyatro gösterimizi de bugün sunacağız. 2005 yılı içerisinde de bilgisayar, meyvecilik, elektrik, kuaförlük ve mobilyacılık olmak üzere 5 kursumuz daha açılacaktır. Ben herkese iyi eğlenceler diliyorum" dedi.

Konuşmanın ardından tiyatro gösterisi, hükümlüler tarafından ilgiyle izlendi.

İBRAHİM ARSLAN-EDİRNE (İHA)
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2005 Pazar 03:41:46
Güncelleme :8 Haziran 2005 Çarşamba 17:42:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?