3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Maliye Bakanı Unakıtan, Edirne'de

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Rusya ile gümrüklerde yaşanan sıkıntıların ekonomiyi etkilemeyeceğini söyledi. 

Memleketi Edirne'de büyük ilgiyle karşılanan Bakan Unakıtan, iletişim sektöründe vergi indirimi için çalışmaların da sürdüğünü ifade etti. 

Bakan Unakıtan, bir dizi gezi, inceleme ve temel atma törenlerine katılmak üzere memleketi Edirne'ye geldi. Otoban turnikelerinde Edirne Valisi Mustafa Büyük, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve kalabalık bir partili grup tarafından pankartlarla karşılanan Unakıtan'ın gelişi sırasında aracı turnikelerde durduruldu. Adeta miting havasında karşılanan Bakan Unukıtan, Edirne Valiliği'ni ziyaret etti. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı, iletişim sektöründe vergi indirimi için çalışmalara başlandığını belirterek, "Çalışmalar sürüyor. Ulaştırma Bakanımız ister ki bütün vergiler kalksın. Yapabileceğimiz bazı konular var, onları Sayın Ulaştırma Bakanımızla görüştük. Mutabakat da sağladık, 2009 bütçesinde bakacağız. Şu anda hiçbir oran belli değil, hazırlıklar bittikten sonra kamuoyuna açıklarız" dedi. 

Unakıtan, Rusya ile gümrüklerde yaşanan sıkıntıların sorulması üzerine ise, "Rusya sorun çıkartıyor meselesini iyi incelememiz lazım. Orada kayıt dışı işlemler var, onlarda bunu kayıt altına almaya çalışıyorlar. Dolayısıyla ona biraz ağırlık verince fiziki incelemeler nedeniyle çok fazla bizim oradaki TIR'larda bekleme oldu" diye konuştu. 

Rusya ile gümrüklerde yaşanan sıkıntıların ekonomiyi etkilemeyeceğinin altını çizen Unakıtan, "Bunları diplomatik yollardan halletmemiz lazım. Konuşarak halledilmeyecek hiçbir şey yok. Biliyorsunuz daha önce de sebze ve meyvede aynı sıkıntılar yaşandı. Bunları başta Başbakanımız ve ilgili Bakanlarımız konuşarak anlaştı. Yakında bu durumun çözüleceğine inanıyoruz" açıklamasında bulundu.
Maliye Bakanı Unakıtan, 2009 yılı bütçe çalışmalarının devam ettiğini ve en geç 17 Ekim'de Meclise sunacaklarını da sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2008 Çarşamba 16:48:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?