4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Marmaray vagonları Edirne'de

MARMARAY VAGONLARI EDİRNE'DE

Marmaray Demiryolu Projesi'nin Güney Kore'den ithal edilen vagonları Edirne'ye getirildi. 10'ar milyon avroluk 18 tren seti 24 saat özel güvenlik ekipleri tarafından korunuyor.

Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul'da yapımına devam ettiği Marmaray Demiryolu Projesi'nin Güney Kore'den sipariş ettiği vagon setleri Adapazarı'ndaki Türkiye Vagon Sanayi Fabrikası'nda monte ediliyor. Güney Koreli uzman ekiplerinde yer aldığı üretim sonrasında montajlanan vagonlar TIR'larla Edirne Gar Müdürlüğü'ne getirildi. Burada büyük vinçlerle TIR'ların üzerinden alınan vagonlar 10'u birleştirilerek bir tren haline getirilecek. Güney Kore'den alınan ve her biri 10'ar milyon avroluk 18 tren seti Edirne

Gar Müdürlüğü Lojistik depolarında projenin bitirilmesi planlanan 29 Ekim 2013 tarihine kadar bekletilecek.

Edirne Gar Müdürlüğü yetkilileri, Adapazarı'nda montajı yapılan vagonlardan 4 tanesinin Edirne'ye geldiğini söyledi. Tren setlerinin bekletileceği başka bir alan olmadığı için Edirne'ye getirildiğini belirten yetkililer, "Edirne'de 10 vagondan bir tren yapılacak ve proje bitinceye kadar da burada bekletilecek. Vagonlar raylar üzerinde bekletiliyor, başlarında özel güvenlik personelimiz var" dedi.

MARMARAY VAGONLARI EDİRNE'DE
MARMARAY VAGONLARI EDİRNE'DE
İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2011 Pazartesi 16:13:04
Güncelleme :5 Temmuz 2011 Salı 10:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?