4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Maskeli soyguncuyu gözünden tanıdılar

Edirne'de kar maskesi takarak, silah tehtidiyle büfeleri soyduğu iddiasıyla yargılanan 36 yaşındaki E. B. poliste verdiği ifadelerin aksine mahkemede suçlamaları kabul etmedi.

Büfe işletmecileri kar maskesi takan Baran’ı mahkemede ela renkli gözlerinden tanıdı. Edirne’de kar maskesi takarak girdiği 6 büfeyi silahla soyduğu iddiasıyla tutuklanan inşaat işçisi evli ve 2 çocuk babası E. B.'nin yargılanmasına başlandı. Edirne 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ilk duruşmaya tutuklu yargılanan E. B., avukatı Aydolu İğrek ve B.'nin yakınları ile soyulan büfelerin işletmecileri katıldı. Emniyette verdiği ifadelerinde büfeleri, bankalara olan borçları nedeniyle soyduğunu itiraf eden B. mahkemede, emniyette manevi şiddet gördüğünü öne sürerek ifade değiştirdi.

90 YIL HAPSİ İSTENİYOR
Hakkında nitelikli yağma suçundan 90 yıla kadar hapis cezası istenen gasp zanlısı E. B. şöyle ifade verdi:

"2 Mart gecesi eşimle ilk kez kavga edince dışarıya çıktım. Üşüdüğüm için inşaattan kendime ait olan elbiseleri de üzerime giydim. Bir ara arabaların önüne atlayıp intihar etmek istedim. Sonra da İstanbul’a gidip inşaatta çalışmak istedim. Cey-Mar Gıda’da çalışan tanıdığımdan para isteyecektim ama orada yoktu. Ben de tabanca ile girdim ve soydum. Kaçarken de polis beni yakaladı. Emniyette polisten maddi manevi çok şiddet gördüm. Ben de tüm ifadeleri kabul ettim. O an cinayet işledin deselerdi kabul ederdim. Önceki büfeleri ben soymadım, onlarla bir ilgim yok."

BÜFECİLER GÖZÜNDEN TANIDI
Duruşmaya gelen soyulan büfelerin işletmeci ve çalışanları, gasp edildikleri geceleri anlatarak şüphelinin kar maskesi taktığını söyledi. Kar maskesi nedeniyle sadece gözlerini ve burnunu gördüklerini söyleyen büfeciler maskeli kişinin gözleri ile tutuklu sanık E. B.’nin gözlerinin örtüştüğünü ifade etti. Büfe işletmecisi N.T., "Büfeyi kapatmama yakın elinde silahla geldi, kasada paraları aldı. Yetmez diyerek cüzdanımdakileri de aldı. Bana da ’annem hasta’ dedi. Kar maskesi olduğu için yüzünü görmedim ama gözleri renkliydi, gözleri benziyor. Bu olaydan o kadar korktum ki o zamandan beri büfeye gidemiyorum."

TAHLİYESİNİ İSTEDİ
Sanık avukatı Aydolu İğrek, tutuklu yargılanan E. B.'nin yakalandığı gece son büfe soygununu gerçekleştirdiğini samimi bir şekilde itiraf ettiğini söyleyerek, müvekkilinin tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, B.'nin tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. Heyet, adli emanette olan ve sanıkla birlikte ele geçen kar maskesi ile kuru sıkı tabancanın duruşmaya getirilerek büfe işletmecilerine gösterilmesini istedi.

EMNİYETTE İTİRAF ETMİŞTİ
2 Martta gecesi Şükrüpaşa Mahallesi Bahriye Üçok Caddesi üzerindeki Recep Makak’ın işlettiği büfeyi elinde kuru sıkı tabanca ve kar maskesi ile soyan B., kaçarken polis tarafından yakalandı. Edirne Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’nde sorgulanan şahıs, bankalardan çektiği 10 bin liralık kredi borcu olduğu için 6 büfeyi kar maskesi ve kuru sıkı tabanca ile soyduğunu ve aldığı paralarla da bahis oynadığını itiraf etti.

...
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2011 Salı 17:54:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?