1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Maskeli vali...

Edirne'nin Lalapaşa İlçesi'nde kurulan Lalapaşa Bal Üreticileri Birliği Eğitim Sahası, Vali Nusret Miroğlu'nun katılımıyla açıldı. Miroğlu, açılışta başına koruyucu başlık giyerek sezonun ilk balını kovandan çıkardı.

Lalapaşa'da 25 üyesiyle bir süre önce kurulan Lalapaşa Bal Üreticileri Birliği'nin üyelerine hizmet vereceği eğitim alanının açılışı gerçekleştirildi. Açılışa katılan Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Lalapaşa Arıcılar Birliği Kurucu Başkanı Cavit Göçmen tarafından kendisine verilen koruyucu başlığı giyerek kovanlardan sezonun ilk balını çıkardı. Miroğlu, Lalapaşa Kaymakamı Ali Deniz Sürmen ve beraberindekiler bir restoranda bal sağımını izleyerek sezonun ilk balından yedi.

Balın besin değeri yüksek ve önemli bir gıda maddesi olduğunu ifade eden Nusret Miroğlu, "Öncelikle arkadaşlarımızı girişimlerinden ötürü kutluyorum. Temennimiz; bu işin yine bu çatı altında en iyi şekilde yapılmasıdır. Bal besin değeri yüksek bir madde; ancak son zamanlarda balla ilgili pek çok da spekülasyon ortaya atıldı. Bunun çözümü de denetiminin Arıcılar Birliği tarafından yapıldığı bir sistemin kurulmasıdır. Önemli bir besin maddesi olan balın ülkemizde tüketimi maalesef son derece az. Balın vatandaşlara daha ucuz fiyatla satılarak tüketilmesini sağlamak gerekir" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Temmuz 2005 Çarşamba 11:00:32
Güncelleme :18 Temmuz 2005 Pazartesi 16:39:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?