3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Meriç Köprüsü trafiğe kapatıldı

Edirne Valisi Nusret Miroğlu, Karaağaç Mahallesi ile Edirne arasında ulaşımın yapıldığı Meriç Nehri üzerindeki Tarihi Meriç Köprüsü'nün restorasyon nedeniyle araç trafiğine kapatıldığını bildirdi.

Miroğlu, Meriç Köprüsü'nün onarımı ve çevre düzenlemesi çalışması kapsamında, köprü üzerinde hasar görmüş parke taşların sökümü işine başlandığını, parke taşların sökümünün ardından köprünün yayalara da kapatılacağını söyledi.

Miroğlu, Meriç Köprüsü'nü, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan giriş çıkış yapanlar ile Karaağaç Mahallesi sakinleri, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü personeli, Süleyman Demirel Fen Lisesi ve askeri birliklerin kullandığını belirtti.

Köprünün trafiğe kapatılmasıyla güzergahın değiştiğini bildiren Miroğlu, “Tarihi Meriç Köprüsü restorasyon kapsamında, taşıt trafiğine kapatıldı. Ulaşımda bazı sıkıntılar yaşanacak. Biz, 1 ay içinde köprüdeki onarım çalışmalarını tamamlamayı hedefliyoruz. Halkımızdan biraz anlayış ve sabır bekliyoruz” dedi.

Miroğlu, araç trafiğine kapadığımız Meriç Köprüsü ile daha önce trafiğe kapanan Tunca Nehri üzerindeki Tarihi Tunca Köprüsü'nün onarılarak, 19 Mayısta ulaşıma yeniden açılacağını kaydetti.

MERİÇ VE TUNCA KÖPRÜLERİ

Meriç Köprüsü onarımdan sorumlu mimar Mehtap Açıkgönül ise çalışmalar kapsamında yaklaşık 400 adet hasar görmüş taşın değiştirileceğini söyledi.
Köprünün üzerindeki dolgu malzemesinin değiştireceklerini anlatan Açıkgönül, “Çalışmalarımıza bugün başladık. Köprü taşıt trafiğine kapandı. Bir sonraki aşamada yaya trafiğine de kapanacak. 19 Mayıs Pazartesi günü Meriç Köprüsü ve Tunca Köprüsü tekrar taşıt trafiğine açılacak” dedi.

Tunca Köprüsü'nün restorasyonunu üstlenen firmanın yetkilisi Mimar Onur Özer ise Tunca Köprüsünde çalışmaların sona geldiğini ve çalışmalar kapsamında kemerlerin, kaldırımların yeniden yapıldığını söyledi.


Tunca Köprüsü'nde nehir debisinin yükselmesi nedeniyle düzenli çalışamadıklarını ifade eden Özer, şunları söyledi:
“Bu yıl şansızlıklar bir türlü yakamızı bırakmadı. Taşkınlar oldu. Bütün inşaat alanımız sular içinde kaldı. Suların belirli dönemlerde yükselmesi çalışmalarımızı olumsuz etkiledi. Şu anda çalışmalarımız bitmek üzere. Köprü üzerinde eskitme çalışmaları yapılıyor. Daha sonra çevre temizliği yapacağız.”

AA
Yayın Tarihi : 21 Nisan 2008 Pazartesi 13:58:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?