4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

Meriç Nehri'nin debisi yükseliyor

TAŞKIN ALARMI VERİLEN MERİÇ NEHRİ'NİN DEBİSİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR

Edirne ve Bulgaristan'da etkili olan yağışların ardından, taşkın alarmı verilen Meriç Nehri'nin debisi yükselmeye devam ediyor.

DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'ne ait Kirişhane ölçüm istasyonunda son yapılan ölçümlerde debisi 846 metreküp/saniyeye ulaşan Meriç Nehri'nin, kenarında bulunan işletmeler ve Bosnaköy'de yaşayan vatandaşlar uyarılmıştı. Uyarıların ardından Bosnaköy'de bulunan çiftliklerdeki büyük ve küçükbaş hayvanlar sahipleri tarafından güvenli bölgelere taşınmıştı. Meriç Nehri'nin debisi daha arttı ve Bosnaköy'ün alt tarafından nehir suları bölgeye girmeye başladı. Taşkın sularının bölgeye girmesinin ardından Bosnaköy'den merkeze giden tali yol ulaşıma kapandı. Tunca Nehri'nin debisi ise 198 metreküp saniyeye ulaştı ve nehir kenarındaki bazı çay bahçeleri sular altında kaldı.

Taşkın alarmı verilmesinin ardından Sivil Savunma, Edirne Arama Kurtarma Derneği (EDAK), itfaiye ve diğer kurumlar hazır halde beklemeye devam ediyor. Meteoroloji yetkilileri kentte hava sıcaklığının 10 derece civarında seyredeceğini ve pazartesi gününe kadar yağış beklendiğini belirtti.

TAŞKIN ALARMI VERİLEN MERİÇ NEHRİ'NİN DEBİSİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
TAŞKIN ALARMI VERİLEN MERİÇ NEHRİ'NİN DEBİSİ YÜKSELMEYE DEVAM EDİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2010 Cuma 11:04:00
Güncelleme :12 Şubat 2010 Cuma 14:53:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?