4
Mayıs
2024
Cumartesi
EDİRNE

MHP romanlarla buluştu

AK PARTİ'DEN SONRA MHP DE ROMANLARLA BULUŞTU

AK Parti'den sonra Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) de, Edirne'de Roman Dernekleri Federasyonu üyeleriyle ile kahvaltıda buluştu.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, MHP Edirne İl Teşkilatınca DSİ Sosyal Tesislerinde düzenlenen basın toplantısında, Romanların bir ayrımcılık içinde olmadığını söyledi. Durmuş, Romanların Türkiye'de azınlık olmadığını belirterek, "Lozan'da Türk Milleti'nin azınlığı olarak Rum, Yahudi ve Ermeniler tanımlandı. Onun dışındakilerin hepsi bizim içimizden birileridir" dedi.

Devlet Su İşleri 11. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde Romanlarla bir araya gelen Durmuş, Türk Milleti'nin birlik ve beraberliğini çok önemsediklerini ifade ederek, ''Lozan'da Türk Milleti'nin azınlığı olarak Rum, Yahudi ve Ermeniler tanımlandı. Roman vatandaşımız bir ayrımcılığın içinde değiller, ancak devlet nezdinde ki evraklarda birinci sınıf vatandaşlık yetmez, toplumun bakış açısı, iş taleplerine, sağlık taleplerine cevap verilmesi gerekli diyorlar. Biz Türkiye'nin birlik ve beraberliğini çok

önemsiyoruz. Bizim milliyetçiliğimiz, etnik milliyetçilik değil,tamamen kültürel ağırlıklı milliyetçiliktir'' dedi.

MHP Edirne İl Başkanı Gürsel Şimşek ise, iktidarın politikalarını eleştirerek, ''MHP'nin özellikle Roman Federasyonu üyeleriyle birlikte olmak istedik. Birileri, 8 yıldan beri iktidarda, bu birileri 8 yıldan beri bir oyun oynuyor. Oyunun adı, ayrıştırma ve parçalama oyunu. Bunun içine kimlikler kaşınıyor. Kimse bu siyasi oyuna gelmesin ve bu oyunun içinde bir parça olmasın'' diye konuştu.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdinç Çekiç de, birlik ve beraberlik konusunda kendilerini Türk milleti içerisinde ayrı hissetmediklerini belirttiği konuşmasında, ''Biz biriz; ötekimiz, tekimiz yok. Sorunlar hepimizin sorunları. Ufak tefek sorunlar vardır, ama bunun nedeni eğitimsizlik, yoksulluk, sosyal politikaların eksikliği. Biz etnik yaklaşımların kabul etmeyiz, içerisinde olmayız'' diye konuştu.

AK PARTİ'DEN SONRA MHP DE ROMANLARLA BULUŞTU
AK PARTİ'DEN SONRA MHP DE ROMANLARLA BULUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2010 Cumartesi 14:32:02
Güncelleme :10 Nisan 2010 Cumartesi 17:29:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?