3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Milli piyango talihlisinin itirafı

Milli Piyango'nun 30 Ağustos 1995 yılı çekilişinde büyük ikramiye olan 10 milyar lirayı kazanan Ayhan Yalçınkaya, ticari hayatında başarılı olamadı. Kazandığı paranın kendisine uğursuzluk getirdiğini savunan Yalçınkaya, eski işi olan memurluğa geri dönmek istiyor. 

Edirne Sosyal Sigortalar Kurumu'nda memur olarak çalışan Yalçınkaya, 1995 yılında Milli Piyango'dan 10 milyar lira büyük ikramiye kazandı. Zengin olduktan sonra memuriyetten istifa eden Yalçınkaya, Milli Piyango'dan kazandığı parayla bir çok iş alanında şansını denedi fakat her seferinde başarısız oldu. Şans oyunundan kazandığı paranın kendisine uğursuzluk getirdiğini, tüm bereketi de kaybettiğini belirten Yalçınkaya, "Haydan gelen huya gitti. Kazandığım para bana hep uğursuzluk getirdi. Ticari hayatımda hep başarısız oldum. Birçok kez iflas ettim" dedi. 

Memuriyet hayatına 10 yıl aradan sonra geri dönmeye hazırlanan Ayhan Yalçınkaya, 1995 yılında, cebindeki son parayla 30 Ağustos Zafer Bayramı öncesi bilet aldığını ve ertesi gün piyangodan büyük ikramiyeyi kazandığını söyledi. Yalçınkaya, "İlk iş olarak 6 yıllık memurluk görevimden istifa ettim. Alın teri ile kazanılmayan paranın bereketsiz olduğuna inanıyorum. Kazandığım parayla ilk iş olarak kendime bir araba satın aldım. Uğursuzluklar bundan sonra peşimi bırakmadı. Aldığım arabayla büyük bir kaza yaparak ölümden döndüm Daha sonra araç yıkama yağlama işine girdim. Bu işte başarılı olamayınca tuhafiye dükkanı açtım. Yaptığım işlerde bir türlü başarılı olamadım ve bütün parayı harcadım" diye konuştu. 

Kazandığı büyük ikramiyenin tüm sülalesine yetebileceği düşüncesiyle hayatının bir anda değiştiğini söyleyen Ayhan Yalçınkaya şöyle konuştu: 

"Zengin olunca çevremde bir anda dostlarım arttı. Akrabalarım çoğaldı. Herkes benden para ister oldu. Elimden geldiği kadarıyla insanlara yardımcı oldum ama emek harcamadan kazandığım o parayla ne iş yaptıysam hep iflas ettim. Bu paranın hiç bereketini göremedim. Çok zor günler yaşadım. İflas edince yanımda dost diyebileceğim bir kişi dahi bulamadım. Herkes benden para koparabilmek için dost olmuş". 

Yalçınkaya, o günden sonra hiç şans oyunu oynamadığını, dostlarına da oynamayı tavsiye etmediğini belirterek, "Bir süre sonra Milli Piyango'dan kazandığım parayı ticarette kaybettim. Çok kötü günler yaşadım. Bütün düzenim bozulmuştu. Memurken daha huzurlu ve rahat bir hayatım vardı. Söz konusu para bana hep uğursuzluk getirdi. Haydan gelen para kime yararlı olmuş ki bana yararlı olsun. Bir yönden iflas ettiğime seviniyorum. Şuan kendime yetecek kadar birikimim var. Çok şükür rahatım. Geçici bir süre araç kiralama işiyle uğraşıyorum. Memurluğa geri dönmek için tekrar müracaatta bulundum. Bir daha asla bu tür şans oyunları oynamayacağım. 10 yıl benim için kabus gibiydi" açıklamasında bulundu.
İHA
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2006 Çarşamba 17:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?