3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Minderde sırtı yere gelmiyor

8 yıldır minder güreşi yapan ve katıldığı 15 Türkiye şampiyonasında birinci olan genç kız, Edirne'nin gurur kaynağı oldu.

Trakya Birlik Spor Kulübü güreşçisi Dilek Atakol (19), 8 yıl önce güreşe duyduğu ilgiyle spora başladığını belirterek, daha önce birçok spor dalını denemesine rağmen, en fazla güreşi sevdiğini söyledi.

Minder güreşini severek yaptığı için büyük başarılar kazandığını anlatan Atakol, kazandığı madalyaların sayısını hatırlamadığını ifade etti. Bayanların güreş sporuyla ilgilenmesinin tuhaf karşılandığını vurgulayan Atakol, güreşin sadece erkeklerin yaptığı bir spor dalı olmadığını kanıtladığı için çok mutlu olduğunu bildirdi.

Dünya şampiyonu olmak için antrenman saatleri dışında da çok çalıştığını anlatan Atakol, ''12 yaşında başladığım minder güreşinde bugüne kadar çok sayıda madalya kazandım. 15 kez Türkiye şampiyonu oldum. 7. Avrupa Yıldız Bayanlar Güreş Şampiyonası'nda 52 kiloda 2. oldum. 2008'de genç bayanlarda Avrupa üçüncüsü oldum. Hedefim, Akdeniz Oyunları'nda ve Genç Bayanlar Dünya Şampiyonası'nda ülkeme madalya kazandırmak." dedi.

Gençlik ve Spor Müdürlüğü güreş antrenörü Habil Kara'nın verdiği bilgiye göre, Dilek Atakol, Türkiye şampiyonalarında yenilgisi olmayan tek sporcu. Antrenör Kara, güreşçisinin dünya şampiyonluğunu da kazanacağına inandığını sözlerine ekledi

aa
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2009 Perşembe 09:10:40
Güncelleme :12 Şubat 2009 Perşembe 09:16:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?