3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Minibüsçülerden eylem

Edirne Belediyesi Trafik Komisyonu'nun aldığı karar doğrultusunda şehir içine girişlerine izin verilmeyen Havsalı minibüsçüler, Edirne Belediyesi önünde eylem yaptı. Edirne Belediyesi'ni alkışlarla protesto eden Havsalılar, daha sonra belediyenin kapısına siyah çelenk bıraktı. 

Yeni yılda Edirne Belediyesi Trafik Komisyonu'nun aldığı karar gereği şehir merkezine girmelerine izin verilmeyen Havsalı minibüsçüler, Edirne Belediyesi önünde eylem yaptı. Şehre giriş güzergahları ve yolcu alma duraklarının belirlenmesini isteyen Havsalılar, 'Eğitim, sağlık ve ulaşım özgürlüğümüzü istiyoruz' diyerek Edirne Belediyesi önüne siyah çelenk bıraktı. 

Edirne Belediyesi önünde toplanan 30 kişilik grup adına basın açıklamasını okuyan Hüseyin Özen, ilköğretim ve lise çağındaki Havsalı çocukların yüzde 45'inin Edirne'de eğitim gördüğünü ifade etti. Mağduriyetin sadece eğitim alanında olmadığını belirten Özen, "Bu uygulama yüzünden Havsa halkı, yaşlı, genç, memur, emekli ve öğrenci, Edirne'deki hastaneye, dershaneye ve resmi kurumlara zamanında yetişemiyor" dedi. 

Lalapaşa ve Süloğlu ilçelerinin yolcu taşıma, depolama ve yolcu alma durakları belirlendiği halde Havsalalılara üvey evlat muamelesi yapıldığını öne süren Hüseyin Özen, "Bu iki ilçe Edirne'ye Havsa'dan daha uzak. Biz otoban üzerinden gelip Kıyık'tan girmeyi kabul ediyoruz. Ama bizim bu çağrımıza da kulak verilmiyor. Havsa halkımızın bu büyük sorununu Edirne Belediye Meclisi'nden bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Mayıs 2008 Cuma 16:04:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?