9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Minibüsçülerin hat kavgası: 3 yaralı

Edirne'de aynı güzergahta yolcu taşımacılığı yapan iki minibüs firmasının şoförleri arasında yolcu alma nedeniyle taşlı sopalı kavga çıktı. Olaylarda 3 kişi yaralanırken, 3 minibüsün de camları kırıldı. 

Olay, öğle vakti Trakya Üniversitesi Güllapoğlu Kampüsü'nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 ay önce hizmete giren Tek Araçla Aktarmasız Ulaşım hattında çalışan üç minibüsün önünü kesen bir firmaya bağlı minibüsçüler, yolcuları indirdikten sonra yolcularını kaptığı gerekçesiyle şoför ve muavinleri tekme tokat dövdüler, levyelerle de minibüslerin camını kırdılar. Olaylara iki firmanın diğer şoför ve muavinleri de karışınca kavga büyüdü. Polis ve üniversitenin güvenlik güçlerinin müdahalesiyle kavga güçlükle yatıştırıldı.
Olayda, Aktarmasız Ulaşım'ın şoförü Yaşar Kosava, muavini Mustafa Avcı ile diğer firma sürücülerinden Halil Naziroğlu yaralanarak kampus içinde bulunan Tıp Fakültesi Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı. 

Hizmete girdikleri günden bu yana yaşanan rekabet nedeniyle sürekli tehdit edildiklerini iddia eden Aktarmasız Ulaşım'ın şoförleri, kampus içindeki minibüs güzergahını kapatıp iş bırakma eylemi yaptı. Polisin ikna çabaları fayda etmeyince devreye giren Trakya Üniversitesi Genel Sekreteri Recep Gürkan sürücüleri sakinleştirdi, dağılmalarını sağladı. 

Fakülte içinden yolcu aldıklarını belirten Aktarmasız Ulaşım'ın şoförlerinden Ercan İnagman, şöyle konuştu: "Ne olduğunu anlamadık. Birden 10 sürücü minibüslerimizin önünü keserek bizleri araçtan indirdi, tekme tokat dövmeye başladılar. Artık onların yaptığı bu rekabetten bunaldık. Hepimiz ekmek parası derdindeyiz." 

Olaylarla ilgili polisin soruşturması sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2007 Pazartesi 18:29:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ümit güven IP: 81.215.211.xxx Tarih : 25.03.2007 17:36:15
ben o sırada arabada yolcuydum.ercan inagmanın söyledikleri yalandır.tek araçla ulaşımdaki muavinin karşı taraftaki minübüsçülere küfür ettiğinden dolayı kavga başlamıştır.serhad birliktekilerin suçu yoktur çünkü levyeleri çıkaran tek biletlilerdeki şöförlerdir.kavgayı başlatanlarda onlardır.