2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Miniklerin tatbikat heyecanı

Sivil Savunma Teşkilatı'nın 50. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Edirne'deki Trakya Birlik İlköğretim Okulu'nda deprem tatbikatı düzenlendi.

Edirne Sivil Savunma Müdürlüğü uzmanlarından Sezgin Kaplan, tatbikat öncesi okul önünde toplanan öğrencilere deprem anında neler yapılması gerektiğini anlattı. Depreme ders anında yakalanan öğrencilerin sarsıntı geçene kadar sıraların yanlarına yatarak beklemeleri ve sarsıntının geçmesinin ardından güvenli bir şekilde derslikleri boşaltarak, okul bahçesinde toplanmaları gerektiği bilgisini verdi.

Daha sonra gerçekleştirilen tatbikatta, senaryo gereği sirenin çalmasıyla öğrenci ve öğretmenler sınıfları boşalttı ve okulun bahçesinde toplandı. Senaryo gereği, okulun 3. katındaki sınıfta mahsur kalan 2 öğrenci de Edirne Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri tarafından, sınıfın camına itfaiye merdiveni uzatarak kurtarıldı.

Trakya Birlik İlköğretim Okulu Müdürü Yusuf Göksel, tatbikatın ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, afetlerden önce alınacak eğitim ve önlemlerle can ve mal kaybının engellenebileceğini söyledi.

Göksel, tatbikatın başarılı geçtiğini ifade ederek, okulun 1 dakikadan az sürede
boşaltıldığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2009 Cuma 17:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?