8
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Mülteci kaçakçıları yakalandı

Edirne'nin Enez İlçesi'nde, Yunanistan'a yasadışı yollardan mülteci kaçırmak isteyen şahıslar, yakalanacağını anlayınca kaçmak istedi. Bu sırada Jandarmanın "Dur" ihtarına uymayan şahıslar ile jandarma arasında çatışma çıktı. Mülteci kaçakçıları vurularak yakalandı. 

Edinilen bilgiye göre Enez'e bağlı Yenice Köyü girişinde devriye görevi yapan Jandarma ekipleri, kontroller sırasında 3 ayrı otomobili şüphe üzerine durdurmak istedi. Ancak içinde yabancı uyruklu kaçak kişilerin bulunduğu araçlar, durmak yerine kaçmak istedi. Jandarma ekiplerinin üzerine araçlarını süren şahısların yakalanması için ekipler tekrar "Dur" ihtarında bulundu. Jandarma ekipleri, buna rağmen kaçmaya kalkışan şahısların arkalarından ateş açarak durdurmak zorunda kaldı. 

İlk bilgilere göre araç içinde bulunan Filistin uyruklu Kesiş Veli (40) isimli bir bayan sağ karın boşluğundan vuruldu. Veli'nin ilk tedavisi Enez Devlet Hastanesi'nde yapılarak, Keşan Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Burada da yapılan müdahalenin ardından kurşun çıkarılamayınca şahıs, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 

Olay esnasında Enez Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerden Uzman Jandarma Çavuş Mehmet Mecitoğlu da mülteci taşıyan bir otomobilin çarpması sonucu hafif şekilde yaralandı. Mültecilere kılavuzluk yaptığı belirlenen Ayhan Yalçın ve Cumhur Akkuş, Jandarma tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma ve tahkikat devam ediyor.
iha
Yayın Tarihi : 20 Şubat 2007 Salı 10:18:19
Güncelleme :20 Şubat 2007 Salı 10:33:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?