3
Mayıs
2024
Cuma
EDİRNE

Mülteci kampında isyan:12 yaralı

Türk-Yunan sınırında güvenlik güçleri tarafından yakalandıktan sonra sınır dışı edilmek üzere Edirne Emniyet Müdürlüğü Tunca Kışlası Mülteci Barınma Evi'nde kalan mülteciler yatakları ateşe vererek, isyan çıkardı.

Ranzaları koğuşların kapı arkalarına dayayan mültecilerden 12'si dumandan zehirlenerek, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay saat 01.00 sıralarında meydana geldi. 173 kişinin kaldığı Tunca Kışlası Mülteci Barınma Evi'nde kalan mülteciler, yatakları ateşe verip, ranzaları koğuş kapılarının arkalarına dayayarak, isyan çıkardı. Kampta görevli polis memurlarının telsizle anons ederek yardım istemesi üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

Dumandan zehirlenen 12 mülteci, polis ve itfaiye ekiplerinin müdahalesi ile dışarı çıkarılarak, ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralanan mülteciler bir kısmının dumandan zehirlendiği bir kısmının da kırılan camlardan elleri ve ayaklarının kesildiği öğrenildi. Koğuşlarından çıkarılan mülteciler, bahçede bulunan tel örgülü bir bölümde kontrol altına alındı. Bu sırada cep telefonları ile yakınlarını arayan Çinli bir mülteci, olayı yakınlarına anlattı.

Olay yerine gelerek incelemelerde bulunan Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, yangının neden çıktığını araştırdıklarını belirterek, "Olayda ciddi bir yaralı yok. Dumandan zehirlenen 12 mülteciyi tedavi için hastaneye gönderdik. İlk aldığımız bilgiye göre aralarında ağır yaralı yok. Yangının neden çıktığını açıkçası bilemiyoruz. Kaza sonucu da çıkmış olabilir, kasti olarak da çıkarılmış olabilir. Burada şuan 173 mülteci kalıyor ve 12 mülteci dumandan zehirlendi. Şuanda gerekli incelemeleri yapıyoruz" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2008 Pazar 07:32:40
Güncelleme :7 Aralık 2008 Pazar 16:09:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?