9
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Mülteci kurtarma operasyonu

Yunanistan'a kaçmak için Meriç Nehri'ne giren biri bayan 3 Moldovalı mülteci, Yıldırım Sarıbayır mevkiinde taşkın sularında mahsur kaldı. Sivil Savunma ekiplerinin donmak üzereyken botlarla kurtardığı mülteciler hastaneye kaldırıldı. 

Meriç Nehri'nde yaşanan taşkın su seviyesinin düşmesine rağmen devam ediyor. Polise gelen bir ihbarla harekete geçen Edirne Sivil Savunma ekipleri, şafakla birlikte mültecileri Meriç Nehri'nin azgın sularından kurtarmak için operasyon düzenledi. Donmak üzere olan ve ellerindeki fenerle ekiplere yerlerini gösteren Moldova vatandaşı Tımofeı Bocco (23), Eugenıu Pascal (28) ve Olga Malıc (21), nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı. Nehirdeki akıntıyla birlikte gelen kütükler ve arazideki ağaçlar nedeniyle güçlükle bota bindirilen mülteciler, görevliler tarafından getirilen battaniyelere sarıldıktan sonra ambulansla tedavi edilmek üzere Edirne Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tedavilerinde mültecilerin, üşüme ve donma hariç bir sağlık problemleri olmadığı ve bir süre müşahede altında tutulacakları, ıslak olan elbiselerinin hastanenin çamaşırhanesinde yıkanıp kurutulduktan sonda jandarmaya teslim edilecekleri belirtildi. 

Edirne Sivil Savunma Ekip Şefi Sezgin Kaplan, gece saat 03.30 sıralarında polise yapılan bir ihbar üzerine hemen olay yerine gittiklerini söyleyerek, "İhbar yapılan bölgede önce botla bir keşif yaptık ve mültecilerin bulunduğu bölgeyi belirledik. Mülteciler biri bayan 3 kişiydi. Daha sonra botla giderek mültecileri kurtardık ve sağlık ekiplerine teslim ettik. Mülteciler suların içinde ve aşırı üşümüşlerdi. Biraz daha kalınsa donabilirlerdi" dedi. 

Meriç Nehri'nde geçen yıl yaşanan taşkınlarda kaçak olarak Yunanistan'a geçmek isteyen biri bayan 2 Somalili mülteci de taşkın sularında mahsur kalmış ve mülteciler yine Edirne Sivil Savunma ekipleri tarafından donmak üzereyken kurtarılmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 10:46:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?