2
Mayıs
2024
Perşembe
EDİRNE

Nakliye şirketinin sahibi de gözaltında

Kapıkule Sınır Kapısı'nda bir TIR'da ele geçirilen 208 kilo 852 gram eroinle ilgili nakliye şirketinin sahibi M.U.'da İstanbul'da yakalandı. Gözaltı sayısı 2'ye ulaşırken, M.U.'nun kardeşinin de aynı nakliye firmasına ait başka TIR'da 2007 yılı sonunda 354 kilo eroinle yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, ihbar üzerine konfeksiyon ürünleri taşıyan Üç Kardeşler Nakliyat Firmasına ait T.B. yönetimindeki 34 EN 7300 dorse ve 34 EN 7301 çekici plakalı TIR'ı takibe aldı. İstanbul'dan Edirne'ye kadar süren takip ardından TIR Kapıkule Sınır Kapısı'na girmesini ardından durduruldu.

Hemen X-ray cihazına sevk edilen TIR, dorsesinde yoğunluk tespit edilmesi üzerine hangara çekilerek ince aramaya alındı ve karton kutuların içine gizlenmiş 400 paket halinde daralı ağırlığı 208 kilo 852 gram olan eroin ele geçirildi. TIR sürücüsü T.B. gözaltına alındı. Operasyonu genişleten ekipler, firmanın ortaklarından M.U.'yu İstanbul'da gözaltına alarak Edirne'ye getirdi. Burada ifadeleri alınan TIR şoförü T.B. ve nakliyat firması ortağı M.U.adliyeye sevk edildi.

Öte yandan, Üç Kardeşler Nakliye firmasının ortağı olan M.U.'nun kardeşi E.U. da 30 Aralık 2007 tarihinde 34 BLH 86 çekici ve 34 BLH 25 dorse plakalı TIR ile Kapıkule Sınır Kapısı'ndan geçiş yapmak istediği sırada polis ekipleri tarafından durdurulup, tekstil ve makine yükü bulunan kolilerin karbon kağıdına sarılı 677 paket halinde 354 kilo eroin ele geçirilmişti.

TIR sürücüsü olan E.U. 'eroin kaçakçılığı' suçundan tutuklanmıştı. Edirne polisi E.U. ile M.U.'nun Almanya'ya kaçtığını tespit ettiği ismi açıklanmayan diğer kardeşini ararken, nakliye firmasının taşıdığı eroinlerin nereden alındığını tespit etmeye çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2009 Salı 17:19:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?