1
Mayıs
2024
Çarşamba
EDİRNE

Nehirler durulmuyor vatandaş perişan

Edirne’de karların erimesi ve yoğun yağış nedeniyle Tunca, Meriç ve Arda nehirlerinde meydana gelen taşkın, etkisini arttırıyor. Meriç Nehri’nin taşması nedeniyle Karaağaç semti ve Pazarkule Sınır Kapısı’na giden yol ulaşıma kapandı.

Sel suları yolun üzerinden akıyor. Türkiye ile Yunanistan arasındaki kara sınır kapısı Pazarkule’ye ulaşımın yapıldığı Lozan Caddesi, Meriç Nehri’ndeki taşkın nedeniyle su altında kaldı. Taşkın nedeniyle yolda kalan çok sayıda araç sürücüsü, Karaağaç Mahallesi’nden gelen çiftçiler tarafından traktörlerle kurtarıldı.

Çevredeki çiftlik evlerinde kalan 12 vatandaş ise, iş makineleri ve askerler tarafından kurtarıldı. İş makinesinin kepçesine ve üzerine bindirilerek mahsur kaldıkları yerlerden kurtarılan vatandaşlar, askeri kamyonlara bindirilerek bölgeden uzaklaştırıldı. Kurtarma çalışmalarını Edirne Sivil Savunma ve Edirne Arama Kurtarma ekipleri ortaklaşa yapıyor.

Tunca ve Meriç nehirlerinin kenarında bulanan çok sayıda restoran, çay bahçesi ve diğer işyerleri de su baskınından etkilendi. Çok sayıdaki bağ ve bahçe evleri ile yüzlerce dönüm tarım arazisi de su altında kaldı. Arda ve Meriç Nehri’ndeki su seviyelerindeki artışın sürdüğünü, Tunca Nehri’nde ise seviyenin düşmeye başladığını ifade eden yetkililer, nehirlerdeki su seviyesindeki artışın sürmesi halinde, taşkından etkilenen bölgelerin de artacağını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2005 Cuma 13:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?